Premieră europeană: Dominic Marcu va participa cu Tesla Model 3 Performance în Campionatul Național de Viteză în Coastă!

Dominic Marcu va concura în ediția de anul acesta a Campionatului Național de Viteză în Coastă (CNVC) cu un model Tesla Model 3 Performance, continuând astfel șirul de premiere electrice în motorsportul românesc. Acesta este primul Model 3 Performance din Europa transformat în mașină de curse pentru viteză în coastă.

„Vreau să-mi îndeplinesc mai departe visul de a concura cu o electrică, iar acest nou proiect mă apropie cu atât mai mult de ceea ce mi-am dorit: să exploatez la maximum această tehnologie inovatoare, demonstrându-i potențialul fantastic. Prin cifrele sale impresionante – 500 CP, 660 Nm livrați instantaneu – disponibile încă din configurație standard, Tesla Model 3 Performance a fost soluția tehnică ideală a momentului.”

Primul pas în participarea la competițiile sportive cu o mașină electrică a fost făcut de Dominic anul trecut, când la inițiativa lui a fost dezvoltat primul Mini electric de curse din lume, cu care pilotul a și concurat un sezon întreg. Hotărârea, determinarea și dorința de a-și depăși limitele au fost materializate de Dominic în acest nou proiect electric, primul de acest fel în Europa.

„Mașinile electrice pot fi performante și competitive chiar și în raport cu cele cu motoare convenționale, cu ardere internă, iar eu îmi doresc să demonstrez asta în contextul motorsportului românesc.

Un alt atribut foarte important pe care mașinile electrice îl au este acela al sustenabilitatii: zero emisii înseamnă aer mai curat în orașe și totodată o dovadă a responsabilizării noastre în fața mediului, un pas pe care trebuie să îl facem spre binele nostru, al tuturor. Îmi propun să creștem nivelul de conștientizare legat de impactul asupra mediului pe care mașinile îl au, motiv pentru care aleg  să concurez cu o mașină electrică pentru a reduce amprenta de carbon. Cred cu tărie în ideea că împreună putem construi un viitor mai verde, mai sustenabil. A avea grija de Pământ înseamnă a avea grija de noi înșine. Este singura modalitate prin care generațiile viitoare vor moșteni o planeta sănătoasă și curată. La fiecare etapă competițională mașina vă fi încărcată cu ajutorul soluției E.ON Drive.

Adusă în țară de partenerii de la Plus Autotrade, Tesla Model 3 Performance a ajuns direct în atelierul profesioniștilor de la Cyclon Motorsport, care au răspuns entuziasmați solicitării de a o transforma într-una de competiție. Roll-barul și eleronul au fost proiectate special pentru această mașină; ambele elemente au fost manufacturate și montate de echipa Cyclon Motorsport. Tot ei și-au asumat cu brio misiunea de a reduce pe cât posibil masa mașinii, Tesla Model 3 scăpând astfel de aproximativ 200 de kilograme. Plafonul, alături de alte elemente de caroserie, au fost înlocuite cu unele din fibră de sticlă.

Pachetul de siguranță – scaunul, sistemul de prindere a centurilor, sistemul de stingere automată a incendiilor, volanul – a fost completat folosind produse Sparco, achiziţionate cu sprijinul importatorului oficial Bucur-Tuning. Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării, scopul acestui proiect fiind optimizarea la maximum a mașinii pentru cursele de viteză în coastă.

Componentele sistemelor de direcție și de frânare poartă semnătura specialiștilor americani de la Unplugged Performance. Pentru kitul de suspensie, Dominic a optat pentru coilover KW-V4 cu patru compensatoare – cel mai performant pe care îl poți instala pe acest model.

Jantele Braid de 18 inchi contribuie, prin dimensiuni și prin masa lor redusă, la îmbunătățirea performanțelor mașinii. Pentru a exploata cât mai eficient calitățile acestui Tesla Model 3 de competiție unic în Europa, jantele vor fi avea anvelope slick, destinate competițiilor.

Dominic va debuta cu Tesla Model 3 Performance în Campionatul Național de Viteză în Coastă 2022, chiar de la prima etapă, care se va desfășura în acest weekend la Râșnov pe 2-3 aprilie, unde și-a propus să se acomodeze cu mașina iar punctul de plecare fiind o configuraţie cât mai aproape de mașina de serie. Fiind o noutate atât pentru el, cât și pentru echipa tehnică, treptat vor ajunge la un set-up ideal și vor exploata la maxim fiecare modificare adusă.

Materializarea primei Tesla Model 3 Performance din Europa destinată exclusiv competițiilor de tip hillclimb a fost posibilă mulțumită unor parteneri care nu sunt străini de termenii „sustenabilitate”, „performanță”, „inovație” – termeni care de altfel se regăsesc în mod natural și în descrierea acestui spectaculos proiect: E.ON, George – primul banking inteligent din România, o inovație BCR, Netbet, Klintensiv, Hama, Tecnet, Plus Autotrade

E.ON este un agent al schimbării în drumul, deloc simplu, al tranziţiei către noua lume a energiei, mai verde, mai sustenabilă. Ne-am asumat responsabilitatea de a proteja mediul, reducând amprenta de carbon, și am venit pe piață cu soluții inovative.

Ne-am alăturat lui Dominic Marcu în acest proiect pentru că susținem pionieri ai schimbării, oameni care aleg să facă performanta dar aduc și schimbări în jurul lor, cu impact asupra mediului înconjurător, prin acțiunile pe care le fac. Această colaborare pune în valoare dorința ambelor părți de a acționa pentru binele planetei și astfel, tehnologia și sustenabilitatea devin parteneri de drum pe termen lung.

George, primul banking inteligent din România, o inovație BCR. Asemenea celor mai complexe mașini electrice, George este un ecosistem digital financiar complet, care oferă 100% online, pe panoul de control al oricărui dispozitiv mobil, toate serviciile de daily banking, chiar și cele mai complexe. Cu peste 1,3 milioane de utilizatori în România și 7 milioane în celelalte țări din Centru și Est, George a devenit cea mai populară platformă de digital banking din Europa.

Netbet: Suntem încântaţi să fim parteneri în acest proiect inedit unde Dominic a demonstrat atâta dedicație și pasiune. Succesul cu siguranță va veni!

KlinAll, singurul brand românesc de dezinfectanți din retail cu expertiză medicală și profesională marca Klintensiv, oferă consumatorului casnic produse inovative începând cu 2021. Cu produse certificate la nivel național și european, KlinAll susține proiectele locale care aduc un suflu de inovație. Cu un background tehnic și medical, promovând performanța, asocierea KlinAll cu evenimentul unic în Europa organizat de Dominic Marcu a fost o alegere firească. Noutatea pe care brandul KlinAll o aduce este capacitatea dovedită a produselor de a elimina microorganisme care cauzează peste 90 de boli.

Hama România se alătură cu entuziasm şi energie proiectului iniţiat de Dominic Marcu – prima Tesla Model 3 destinată competiţiilor sportive, dezvoltată în România.

Ne face o deosebită plăcere să fim parteneri în cadrul unui proiect ce vizează performanta şi totodată să participăm la o premieră în Europa cu prima Tesla Model 3 de competiţii tip hillclimb din Europa.

Am descoperit în Dominic Marcu un partener ce împărtăşeşte aceeaşi viziune ca şi Hama şi împreună putem construi un viitor în care tehnologia şi sustenabilitatea deţin un rol tot mai important în vieţile noastre.

TECNET: Serviciile Comtec Net sunt gândite si construite pe o fundație de responsabilitate și profesionalism, astfel încât ne poziționam într-o companie ce susține transformarea digitală prin dematerializare si arhivare electronică, pentru un viitor promițător. Serviciul TECNET EDI utilizat pentru schimb electronic de date prin comunicarea informațiilor pe cale digitală este un concept inovator care reduce considerabil consumul de hartie si resurse umane și totodată asigură un nivel ridicat de siguranta, similar tranzactiilor bancare.

Valorile noastre sunt promisiuni pe care noi le-am făcut pentru profesionalism, responsabilitate și un viitor digital performant. De aceea, ne-am aliniat proiectului inițiat de Dominic cu Tesla Model 3 și pentru a putea susține și duce la bun sfârșit fiecare promisiune făcută si asumată. Suntem împreună in călătoria sa pentru atingerea obiectivelor propuse și ne poziționam ca parteneri de încredere pe toată durata acestei misiuni. Credem cu tărie că stă în puterea fiecăruia dintre noi să își aducă contribuțiile viitorul planetei, suntem responsabili de acțiunile noastre pentru un viitor mai verde și ne asumăm fiecare promisiune sau idee inovatoare lansată, pentru un viitor mai bun.

Plus Autotrade: Atunci când am auzit ce planuri are Dominic şi cum vrea să transforme o Tesla, o maşină destul de rapidă şi puternică într-o maşină de curse şi când a început să ne povestească de evenimente cu entuziasm, ne-am dat seama că stăm de vorbă cu un campion şi că trebuie să facem tot ce este posibil să-l ajutăm în călătoria lui. Suntem mândri că am putut pune umărul la construirea unei maşini de curse a viitorului!

Olgu

Have less! Do more! Be more!

One thought on “Premieră europeană: Dominic Marcu va participa cu Tesla Model 3 Performance în Campionatul Național de Viteză în Coastă!

Comments are closed.