Drona SimToo special conceputa pentru calatorie si sport – unbox & install

Daca pana acum ceva timp ne uitam cu speranta la concepte precum drona Lily, inca ramasa in stadiul de proiect, acum avem o alternativa ceva mai ieftina, cu un pachet complet si foarte compacta, ce promite sa ne scoata din zona gadgeturilor controlate doar prin telecomanda.


201510091841514577


Drona SimToo DragonFly, de productie chinezeasca a uimit pe toata lumea la prezentarea ei in aceasta iarna. Promite sa indrepte toate neajunsurile dronelor anterioare. Ne referim aici la dimensiunile mari, baterie cu durata insuficienta de zbor, instalare greoaie si functii de baza la indemana fara a mai fi necesara telecomanda.

Pachetul dronei

  • corpul dronei cu baterie de tip plug-in si leduri de avertizare, brate de carbon ce se pot strange la actionarea unor clapete.
  • incarcator pentru baterie si cabluri, inclusiv mini-USB pentru telecomanda.
  • controler cu functiile de baza si GPS incorporat.
  • Gimbal pe 2 axe si o camera video sport capabila 1080 cu 60 cadre pe secunda.
  • 4 elice din plastic cu capete colorate pentru o asamblare facila.
  • Geanta pentru transport.
  • Optional se poate lua o telecomanda separata, sau un element pentru pozitionarea gimbalului cu stativ.

IMG_0089


Calitatea dronei este buna, construita din materiale usoare si rezistente. Instalarea initiala si conectarea nu sunt chiar atat de usoare pe cat se lauda producatorul, dar cu tutoriale de pe Youtube se realiza in timp scurt. Este foarte usor de transportat, putand fi usor introdusa intr-un rucsac pentru a fi folosita in calatorii sau sporturi, unde greutatea si utilizarea cu usurinta sunt elemente cheie.

Specificatii

  • 4 motoare brushless
  • Functie pentru decolare, urmarire, zbor la punct fix, panorama si coborare de urgenta.
  • 2,4GHz Transmitator cu GPS integrat.
  • Acumulatori inclusi cu incarcare prin USB.
  • Timp de zbor pana la 30 minute.
  • Greutare 2,6 Kg.

Modelul este disponibil in cateva culori (negru, rosu, albastru sau violet), camera dispune de o aplicatie compatibila cu mobilele prin conectare Wifi. Calitatea acesteia nu este grozava, iar meniul este in chineza, insa gimbalul permite orice tip de camera sport mai performanta. Astfel modulul de FPV este posibil in raza de actiune a retelei. Sa nu uitam ca aceasta drona este pentru proximitate si nu pentru zbor la altitudine si explorare. 


星图-众筹详情页


Distanta cu ajutorul ceasului GPS este de pana la 20 m, iar cu telecomanda aceasta poate fi controlata pana la 500 m. Specificatiile sunt impresionante pentru un echipament ce iese din sfera jucariilor, dar se preteaza oamenilor mari. Totodata trebuie luat in calcul si faptul ca nu iti va trebui o perioada de invatare si adaptare la acest tip de zbor care poate fi dificil uneori, cu riscuri ca atare. 

Noi recomandam insa ca instalarea sa fie facuta cu grija, citind instructiunile si urmarind tutorialele. Conditiile de zbor sa fie prielnice, cu vant moderat, umiditate redusa si spatiu deschis. Din punctul nostru de vedere camera trebuie inlocuita daca doriti imagini mai bune si indicat ar fi sa achizitionati inca o baterie de rezerva.

Una peste alta avem in fata un produs revolutionar ce umple spatiul lasat de dronele profesionale din lumea calatoriilor si a sportului. Incearca sa indrepte neajunsurile si sa ofere o alternativa viabila pentru filmarea de aproape si de ce nu maximul in materie de selfie.

Disponibila pe situl www.gnex.ro



Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *