Unde schiem vara asta? Uite cateva idei

Cand ceasul de pe bord incepe sa arate peste 30 de grade si simti ca te topesti in rutina cotidiana, cand se activeaza dorul de iarna si de zapezile reci, cand toata lumea striga ca vrea la mare, noua ni se activeaza dorul de iarna si zapada.

Unii (mai privilegiati decat noi) au parte si de caldura si de zapada, si de munte si de mare, prin prisma asezarii lor geografice. In emisfera nordica s-a cam dus de mult sezonul, insa exista cateva tari care prin altitudinea ridicata permit practicarea sporturilor de iarna pe ghetari in conditii excelente chiar si vara.


strip_summer_skiing_tignes_3_51916


Trebuie sa stii doar cand sa mergi si unde…

Austria

Austria este tara care are cele mai multe zone cu ghetari deschisi pentru schi in perioada calda, mai exact 8 la numar. Dintre acestia, Hintertux este deschis tot anul si Dachstein toata vara. Ghetarul Kitzsteinhorn va fi deschis pana pe 24 iulie, iar Mölltaler la sfarsitul lui iunie pentru un sezon de aproximativ 10 luni.

Franta

Franta are trei statiuni aflate pe ghetar care sunt deschise in mod normal vara: Les 2 Alpes, Tignes si Val d’Isere. Prin traditie, Tignes avea in timpul verii sezon de schiat de aproximativ 2 luni, insa in 2016 statiunea Les 2 Alpes a anuntat ca sezonul de vara va avea 10 saptamani si va tine de la jumatatea lui iunie pana la finalul lui august.  Unsprezece partii si un parc sunt deschise in Les 2 Alpes, care sunt deservite de o multitudine de instalatii. Val d’Isere este statiunea cu cel mai scurt sezon de schi de vara, care tine din iunie pana la inceput de iulie.


bbb100f12a7b18351113b4a173e688da


Italia

Din pacate, in Italia vara acesta nu se va mai schia vara asa cum se intampla in anii precedenti. Instalatiile din Val Senales sunt inchise momentan (se redeschid de obicei la inceput de septembrie) si in Paso Tonale au loc ample lucrari de modernizare a infrastructurii, fiind inchis pana la Cervinia si Passo Stelvio (unde zilele trecute se asternusera 10 cm de zapada). Cervenia este deschisa in weekend in luna mai, iar din 25 iunie si pana in 4 septembrie in fiecare zi. In toata aceasta perioada se poate schia peste granita la Zermatt in Elvetia, unde avem o multime de optiuni.

Elvetia

Cele mai inalte instalatii pe cablu din Europa ne pot purta pana la 3,899m pe ghetarulhe Matterhorn, unde se poate schia pe aproape 20 km de partii. Partiile din Zermatt  sunt deschise doar vara, iar resortul din apropiere Saas-Fee se redeschide pe 16 iulie.


springfest_mammoth_2_96519


Scandinavia

Norvegia are 3 zone situate pe ghetar, fiecare cu instalatii care functioneaza toata vara. Ghetarul Folgefonna este deschis deja, urmand ca Stryn si Galdhoppigen sa fie deschisi in luna iunie.

In Suedia, resortul Riksgränsen ramane deschis pana la jumatatea verii si ofera schi sub soare noaptea caci aici ziua are lumina 24 de ore.

America de Nord

Daca aveti vreun drum in America si doriti sa va racoriti, puteti sa va orientati spre Squaw Valley si Mammoth care vor fi deschise pana aproape de iulie. In orice caz, daca nu mai prindeti zapada aici, ar mai fi Timberline din muntii Hood in Oregon, unde zapezile permanente ofera conditii de schi pana in septembrie. O alta optiune de luat in considerare ar fi Whistler din Canada care isi deschide sezonul de schi de vara din 10 iunie pana in 18 iulie.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *