Interzis snowboarderi! Unde? Doar la americani se poate!

Disputa dintre placa si schi e precum soarecele si pisica. Dar si unii si altii uita sa suntem toti in aceeasi barca, in cazul nostru partie. Recunosc, pe mine nu ma deranjeaza catusi de putin prezenta snowborderilor pe partie. Mi se par haiosi, o specie aparte, mai ales grupati intr-un lateral ori alunecand incolonati pe partie.


Alta-Ski-Area


Incepatorii si schiorii inca necopti se feresc ca dracu de tamaie si cu pretul unor cazaturi le ofera partie libera. Problema vine din cauza modalitatii de miscare si alunecare. La schi este clasic si poti anticipa ce face cel din fata ta, dar la snowboard este neregulat si pot schimba centrul de greutate neasteptat, iar regula protejarii celui din fata ta nu prea se mai aplica. Si unii si altii „strica partia” in zonele mai inguste si abrupte. 


0424sign3_thumb1


In USA, mai exact in zona Alta Ski, Utah snowboarderii au interzis pe toate partiile. Asa ca disputa este la ea acasa. Americanii ne-au obisnuit cu lupte celebre si filme pe masura, asa nici acum nu se fac de ras.


alta


Unde se poate rezolva disputa? Unii ar spune ca in vestul salbatic, tipic lor cu pistolul. Dar in cazul nostru a ajuns in instanta. Eschiva favorita a fost interpretarea constitutiei care nici nu limiteaza si nici nu reglementeaza acest sport. Utah isi face propriile legi, asa cum a reusit si cu aceasta statiune unde poti schia in voie fara vreun „diavol” cu placa care sa-ti dea neuronul peste cap.



ski-football_3308322k


Dragi schiori daca nu va intelegeti cu prietenii vostri snowboarderi si aveti drum in SUA, ati scapat de probleme. Curtea nu a dat inca nici un raspuns, iar statiunea a ramas exclusiv in proprietatea celor cu „doua tambre”. 

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *