Mai tineti minte cum ati inceput schiul? Sau snowboardul?

Nu stiu cum ati inceput voi sa practicati sporturi de iarna, insa eu imi amintesc de iarnile petrecute la bunici, cand satui de sanie, incercam sa ne facem propriile schiuri. Echipamentele nu se gaseau ca acum in toate magazinele, iar cele existente erau rudimentare. Solutia era sa incercam sa le facem „in house„, cu putina indemanare si rabdare.


IMG_2055_resize1


Eu imi petreceam zilele indoind, rinduind si vopsind la schiuri de lemn si accesorii de prindere si, desi rezultatele erau slabe, distractia si admiratia pentru incercare ma incurajau sa le si testez. Foloseam lemn de tei, indoit in apa fiarta si legaturi improvizate din sireturi. Un drum inclinat pe post de partie, sisteme de protectie aproape lipsa, multe cazaturi si emotii, cam asa aratau inceputurile schiului la mine. Odata cu accesul tot mai facil la produse dedicate acestui sport s-a schimbat cu totul aceasta experienta, an de an incercand noi echipamente si mereu alte locatii de dat. 


14327235_tardy1


Multi nu stiu insa ca si in prezent cu putina dibacie si talent iti poti face placi sau schiuri acasa, pe bani putini. Sa fim seriosi, sporturile de iarna costa o groaza de bani, chiar daca ne raportam la piata sh. Implica echipamente specializate, protectii, deplasari, cazari si skipass-uri, toate adunate iti cam taie cheful.

In momentul in care am vazut cum fac o placa cei de la Signal Snowboards la un pret rezonabil, mi-am amintit cum incercam eu sa imi fac propriile schiuri cand eram mic. Va propun mai jos sa ii vedeti in actiune. Materialele pe care le folosesc te-ar duce cu gandul la o renovare a casei, insa ceea ce realizeaza cu ele este extraordinar.


Screen-Shot-2015-05-08-at-12.52.37


Placa realizata de ei a rezistat testelor de anduranta si abuzului din parcurile de distractie, iar filmuletele realizate de ei detaliaza modalitatea de executie si distractia de dupa.


*sursa: www.youtube.com


 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *