De la extaz la agonie in Alpii francezi!

Vorbeam saptamana trecuta de riscul avalanselor in Europa, mai ales in zona muntilor Alpi, unde cantitatea de zapada cazuta a fost considerabila in aceasta perioada. Precipitatiile si frontul atmosferic de origini polare a depus peste stratul deja existent zapada inca un strat de zapada instabil cu consistenta diferita. Acest lucru favorizeaza formarea de avalanse, chiar si neprovocate.


Prima-Fotografie


Asa se face ca tragediile sunt iminente. In statiunea Les Deux Alpes, ieri in jurul orei 15:41 s-a declansat o avalansa din cauze necunoscute intr-un sector inchis din domeniu. Echipele de salvare au intervenit prompt pentru salvare fiind ajutati de cinci caini specializati in interventie in caz de avalansa. Rezultatul este tragic, trei victime anuntate, iar echipele sunt inca la fata locului, unde s-a deschis o ancheta pentru a vedea exact cauzele acestui eveniment tragic.


12418809_1063088403741183_4853332903156956380_o


Evenimentul deschiderii noii piste albastre Jandri 1 si doborarea recordului mondial pentru torte aprinse a fost anulat ca urmare a tragediei intamplate. Lumea este in stare de soc si alertele in Alpi pentru avalansa sunt la cote maxime.


untitled


Aducem la cunostinta aceste vesti tragice pentru a atrage atentia referitor la riscurile expunerii in zonele de freeride si schi de tura. Muntele si natura nu te iarta daca incerci sa fortezi limita. Avalansele nu trebuie privite ca ceva abstract, ci ca un pericol prezent in ciuda echipamentelor care ne pot oferi cat de cat o siguranta. Aventurarea in zone necunoscute, vai sau creste montane nu se face fara o informare buna, echipament potrivit si ghid.

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *