Bine de stiut pentru incepatorii la schi ori snowboard…

Pentru cei neinitiati intr-un sport de iarna chinul vacantei la munte poate fi un pas extrem de greu. Efortul financiar, echipamentul greoi si efortul fizic sunt argumente care decid daca te vei apuca sau nu de aceste sporturi. Pentru un incepator sunt insa cateva sfaturi care iti vor mai ridica moralul si te vor face sa treci mai usor peste perioada de invatare si acomodare. 


iStock_000055793820_Small


  • Fii in forma maxima inainte de a incepe. Chiar daca te consideri o persoana activa, echipamentul, aerul tare si efortul sustinut iti vor schimba parerea despre tine. Este recomandat sa practici exercitii cardio si specializate pentru a lucra grupele de muschi folosite la schi/snowboard.

D3A0979


  • Ia lectii de la un instructor specializat. Cu totii avem prieteni sau amici care ne pot arata tehnicile de baza, dar exista riscul ca ei sa se plictiseasca, iar tu sa te enervezi. Invatarea corespunzatoare de la cineva specializat te va scapa de multe batai de cap.

untitled


  • Teleschiul si alte mijloace de urcare pe cablu vor deveni un pas important de trecut. Umilinta nenumaratelor cazaturi sau betele rupte fac parte din procesul de initiere la schi. Totusi aceste echipamente au devenit din ce in ce mai performante si au grija si de incepatori. Echilibrul si tehnica se invata in primele lectii, asa ca dupa acest calvar vei scapa de aceasta frica. Tine minte ca toti oamenii patesc la fel 😀

ski-hanging_2698228b


  • Echipamentul face diferenta in chin si satisfactie. Ochelarii, manusile, hainele termice si impermeabilele te vor ajuta sa treci mai usor indiferent de vremea de afara. La munte vremea se schimba rapid si trebuie sa fii mereu pregatit. Daca schiurile sau placa sunt obiecte ce se pot inchiria, celelalte enuntate anterior nu ar trebui sa-ti lipseasca atunci cand vei investi intr-o vacanta la schi.

ski-signs-beginner


  • Alimentatia este esentiala in concordanta cu odihna. Efortul fizic este foarte mare asa ca este indicat sa mancati bine, sa pastrati suplimente si lichide pentru hidratare. Nu iti mai poti permite sa traiesti cu salate si sa pierzi noptile.
  • Fii constient de aptitudinile tale si nu te aventura pe unde nu trebuie. Pentru inceput nu esti in nici o competitie si o accidentare poate insemna finalul vacantei. Ia aminte la sfaturi si incearca sa progresezi constant.

failure


Daca aceste sfaturi te-au convins sa te apuci de un sporturi de iarna ar trebui sa stii ca important este sa ai pe cineva langa tine mereu si sa folosesti mijloace de protectie indiferent de nivelul tau de performanta. Informarea in prealabil, tutorialele video sunt un bun inceput pentru a-ti face o idee despre ce e vorba. Nu e nimic extrem sau complicat. Schiul si snowboardul sunt despre iarna, natura, miscare, prieteni si distractie. Pe masura ce inveti, iarna si zapada vor capata alte conotatii pentru tine, nu doar frig si umezeala.

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *