Schiul Hibrid, solutia allmountain ideala!

Acum ceva timp in urma ne-a atras atentia un tip de schi normal la prima vedere, dar privit cu atentie se putea vedea un design diferit de stilul clasic. 

Patentul apartine companiei Fischer si a fost prezentat prima data la IPSO in 2012. Schiul denumit hibrid ne promite mai multe solutii intr-un singur produs, folosind o singura setare. Astfel ca vom putea ataca partiile de negru sau vaile pline de powder folosind doar acest tip de schi.


Fischer_Hybrid_7.0_1_800x469


Aceasta solutie nu a fost incercata doar de Fischer, fiind intalnita si pe Mutix Rossignol, Volkl sau Atomic. Ce a reprezentat un avantaj pentru Fischer a fost gasirea acelui punct de echilibru intre un schi dur si unul mai moale si usor.

Cum functioneaza?

  • Schimbul intre cele doua moduri se face printr-un buton/parghie amplasat in partea frontala a schiului, avand ca rezultat modificarea rockerului. Constructia „twin tip” (capete intoarse fata si spate) si straturile componente din titan, fac din schi unul rezistent, dar in acelasi timp usor. Prin schimbarea modului se permite glisarea pe zapada afanata sau iesirea din viraje scurte pe partie.

FischerHybrid_ssize220x348hibrid_b

 


Modelele oferite sunt doua la numar, unul orietat spre zonele amenajate cu partii batute si unul spre powder si freeride. Intra in categoria allmountain fiind indicat pentru nivelul avansat. Nu ne asteptam la o solutie suprema ce ne poate scoate din powder de 1 metru si ataca in acelasi timp partiile de avansati cu viteze ametitoare. Adevarul este undeva la mijloc, astfel incat vom putea sa ne bucuram de partie datorita caracteristicilor si modului de constructie rezistent si dur, dar si de o palma de zapada cazuta peste noapte.


La ce ne asteptam in viitorul apropiat?

Viziunea noastra pentru viitoarele generatii de schiuri: trebuie sa fie capabile sa se adapteze automat la tipul de teren intalnit asemenea sistemelor de suspensie prezente in industria auto. Suntem convinsi ca acest lucru se va intampla caci materialele si designul vor fi imbunatatite, iar electronica si aplicatiile vor ajuta mult la evolutia schiului. Nu putem decat sa va asiguram ca vom fi pe faza si va vom tine la curent cu noutatile din domeniu. 



*sursa: www.youtube.com

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *