La Plagne – Paradiski vazuta prin ochii nostri (II)

Dupa o aventura frumoasa in statiunea La Plagne din Alpii Francezi, a venit timpul sa-i facem o radiografie din perspectiva Namstare.ro. O locatie excelenta pentru pasionatii sporturilor de iarna si munte. A fost o saptamana plina de evenimente frumoase, o vreme incredibila alaturi de o companie placuta.


Belle-Plagne


Despre La Plagne se pot scrie multe, date tehnice cu numere mari, dar pentru acest lucru va lasam sa verificati brosura. Noi am cautat alte lucruri, in afara de partiile perfect batute si instalatiile numeroase care te urca si coboara pe toate vaile din regiune. Sa va spun un secret, numele de Paradiski, atribuit zonei schiabile unite, nu este pus la intamplare. Pasionatii de powder si off-piste sunt in lumea lor in aceasta statiune. Altitudinea mare si temperatura scazuta fac din vaile de coborare freeride raiul schiorilor si snowboardarilor impatimiti de powder.


maxresdefault


Pornesti de la baza statiunii, in acorduri de pasarele si parfum de primavara, deja pe schiuri si incepi urcarea spre varfurile pline de zapada. Instalatiile te poarta printre brazi plini de zapada, deasupra partiilor batute de ratrack peste noapte, dunga la dunga. O data ajunsi la peste 3 000 metri, zapezile se transforma in powder in cantitati industriale. Varietatea statiunii este impresionanta, partii multe si generoase, intretinute exemplar, zone de gol alpin cu vai pline de zapada si daca vrei sa iti aduci aminte de unde ai plecat (Romania), ai la dispozitie padure, cu trasee frumoase si rauri ce au creat adevarate half-pipes pentru a exersa sariturile si schemele care iti plac.


IMG_07032016_135219 (1)


Recunoastem, am fost norocosi sa avem o vreme incredibila cu zapada proaspata si soare puternic aproape toata saptamana. Nu se putea mai bine, powder (din ala bun 😀 ), cazut peste noapte, temperaturi scazute si lumina ce transforma cristalele de gheata in miliarde de nestemate pe care puteam glisa din varf de munte pana la baza. Fara modestie, vorbim de cea mai variata statiune intalnita pana acum de echipa noastra.

Ce trebuie stiut, riscul de avalansa este prezent, echipamentul pentru schi off-piste este recomandat si pentru a putea vedea cat mai mult si ocoli zonele periculoase, un ghid este cel mai bun prieten. Safe than sorry, mergem pentru distractie la munte si trebuie minimizat riscul de accidente pe cat posibil.


20160306_105801


Va invitam asadar sa incercati o experienta in Paradiski, locatie ideala pentru distractie si o vacanta pe cinste. Varietatea zonelor, compania placuta si satisfactia la finalul zilei, vor ramane in amintirea noastra. In urmatorul articol vom aborda planificarea unei astfel de vacante in Alpi si va vom povesti experienta noastra la fata locului, dar va vom oferi si hinturi pentru logistica. La Plagne se ridica la inaltimea asteptarilor noastre si iti poate oferi o vacanta de vis!

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *