Canionul Valea lui Stan – capa de realitate intr-unul din cele mai frumoase canioane din Romania

Un traseu deosebit de frumos, accesibil si spectaculos in acelasi timp este  canionul Valea lui Stan. Pentru noi reprezinta un fel de Mecca, la care revenim an de an. Adevarul este ca o iesire din rutina si caldura inabusitoare din orase este tot ce avem nevoie pentru a incarca bateriile.

canionul valea lui stan

Canionul Valea lui Stan

Despre traseu este mult de spus si povestit. Pun pariu ca fiecare versiune auzita este diferita, dar toate se termina cu wow, sau trebuie sa mergi. Se desfasoara de la poalele barajului Vidraru, lasand in urma cetarea Poienari, cu plecare dintr-o curba (ac de par-jargonul automobilistilor) si continua pe valea unui rau, frumos sculptat printre stranci, cu scari suspendate si ochiuri de apa cristalina.

SAMSUNG

Nu iti trebuie abilitati acrobatice, ci doar putin curaj, echipament adecvat si cateva incurajari. Concentrarea pe traseu este esentiala, iar finalul iti dezvaluie o  poiana de o frumusete rara, unde se poate innopta pentru cazare sub un 1 milion de stele. Inainte de acest pas va avertizez cu privire la o urcare cu diferenta de nivel destul de mare ce va poate solicita cardio intens. Pas cu pas, nu reprezinta un obstacol de netrecut.canionul valea lui stan

Retur

Portiunea de retur se poate face fie pe acelasi traseu in sens invers sau cu iesirea din poiana, urmand drumul forestier ce serpuieste pe langa lacul Vidraru, cu iesire prin tunel. Imaginile si peisajele sunt fara doar si poate spectaculoase. Aveti parte de o incursiune in mijlocul naturii, intr-un loc cunoscut dar mereu suprinzator.

cetatea poienari

Ideal de practicat vara pentru amatori, acesta poate fi atacat si in celelalte sezoane. Toamna se poate face baia de frunze, iar iarna escalada pe cascadele de gheata. Tot o data agentiile de profil pot introduce in activitati pline de adrenalina, precum escalada, bouldering sau rapel.

DSCN8798

Ne place si nu ne sfiim sa va facem o invitatie si voua pentru o aventura de neuitat. Drumul pana la traseu este lejer, iar cazarile in zona sunt ok, la un pret decent. Zona este frumoasa, cu lacul Vidraru in toata splendoarea sa, iar pentru pasionati Transfagarasanul cu nesfarsitele sale curbe si diferente de nivel va satisface orice pasionat de automobilism sau motociclism.

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *