Viitorul motorului sa fie oare electric?! BMW ne da cateva indicii

Nu e nici o emigma faptul ca industria motorului clasic pe combustibili fosili se indreapta incet, dar sigur spre alte tehnologii mai eficiente, non-poluante si mai ieftine. Blasfemie pentru unii, Mana Cereasca pentru altii, motorul electric incepe sa isi faca loc la majoritatea producatorilor de mijloace de transport.


bmw-electric-motor


Vara aceasta am avut ocazia sa inlatur orice urma de indoiala sau scepticism cu privire la eficienta, fiabilitatea si ergonomia mijloacelor propulsate electric. Trotineta electrica ET-WOW a fost partenerul de nadejde pentru a-mi face loc prin jungla urbana, adunand peste 1200 km la bord.


hello_1456744155_18a55915


Asa se face ca nu m-au mirat deloc vestile sosite din partea celebrului producator BMW cand a anuntat aparitia noul scuter C Evolution si unui nou concept de motocicleta electrica. Sosita parca din „I, Robot„, cu un design minimalist, dar in acelasi timp pastrand proportiile clasice ale unei motociclete de serie. Un naked cu foarte multa forta si un cuplu puternic ce poate bate lejer orice motor pe benzina.


scooter-action


Sa spunem totusi ca producatorul a dus istoria motorului Boxer la urmatorul nivel, inlocuind cilindrii cu doua motoare electrice legate cu o transmisie spate. Mentine astfel racirea pe aer, motoarele fiind invelite intr-o carcasa de aluminiu.

Fara doar si poate, acest prototip nu este doar un stunt de imagine din partea celor de la BMW, ci mai degraba un teaser pentru o motocicleta ce va iesi in curand pe portile fabricii. Design reusit, eficienta, putere si fiabilitate sunt doar cateva caracteristici ce vor inclina balanta spre a ne alege un vehicul electric in viitorul apropiat.

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *