Rolul butonului de STOP (KILL switch) in viata motociclistului

Nu de putine ori am auzit intrebarea: ce face butonul STOP (de urgenta), amplasat in apropierea acceleratiei la o motocicleta. Principalul rol este sa taie aprinderea (alimentarea pompei de benzina), fiind legat in serie cu aceasta.

Scolile moto indica faptul ca ar trebui sa intre in reflex pentru motociclisti folosirea acestui buton de urgenta. Te poate scuti de multe probleme sau cel mai intalnit caz in randul neutilizatorilor este sa caute alte motive pentru nefunctionarea motocicletei.


adad


Un alt rol extrem de important este in cazul unui accident sa poti taia contactele electrice pentru a preintimpina un scurt circuit electric si iminent un incendiu. Este mai usor sa apesi un buton decat sa te chinui cu un contact, ce poate fi de multe ori ascuns in spatele ghidonului, intr-o zona mai greu accesibila.


maxresdefault (1)


Folosirea acestui mod la fiecare start/stop este indicata atat de producatorii de motociclete, dar si de catre pilotii experimentati ce s-au confruntat cu probleme si care si-au gasit rezolvarea rapid folosind acest buton, simplu si la indemana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *