DJI zdrobeste competitia si detine peste 85% din segmentul productiei de drone – Cum reusesc?

Desi controversat, acest domeniu al construcției si utilizarii de drone continua sa se dezvolte si sa aduca capital si faima semnificativ unor producatori, in timp ce alte companii au pierderi importante sau dau faliment. DJI conduce detasat topul producătorilor de drone, fiind pe un trend ascendent, aducand inovatii si produse bune la preturi din ce in ce mai mici si cu un inalt standard de calitate.



Concurentii recunosc faptul ca este dificil sa tii pasul cu producatorul chinezesc ce domina cu usurinta segmentul si creste de la o zi la alta. 3D Robotics, GoPro, Parrot au anuntat scaderi in incasari si implicit disponibilizari, sa nu mai vorbim de proiectul Lily, devenit viral prin clipul de prezentare, dar cu un final lamentabil si cu o dauna de 34 milioane $. Reusesc sa aduca o speranta companii precum Mota GroupYuneec International si Autel Robotics ce promit tehnologie mai ieftina, calitate superioara si continua inovare.



DJI, cunoscuta initial prin lansarea modelului Phantom, a progresat si cred ca a gasit reteta succesului prin crearea de noi modele ce acopera toata piata si nevoile oricărui utilizator. Dezvoltarea acestui model pana la Phantom 4 Pro, precum si lansarea modelului Mavic a reprezentat knock out pentru contracandidati, acestia suferind pierderi importante si lipsa de credibilitate. Un exemplu elocvent a fost incercarea GoPro Karma, lansata cu o saptamana înaintea lui Mavic, dar care nu a reusit sa tina pasul tehnologic si mai ales stabilitatea in aer, fiind retrasa din productie.



Succesul DJI e generat nu numai de produsele bune pe care le produce, dar și de serviciul de Customer Care prompt care gaseste solutii rapide la nevoile fiecărui utilizator. Produsele DJI se dezvolta rapid si uneori e greu sa ții pasul cu producatorul, tehnologia unei drone fiind la cateva luni din ce in ce mai buna. Lansarea modelului Inspire 2 a promovat industria cinematografica pentru publicul larg, fiind capabila de o rezolutie 5.2 K si numeroase facilitati de zbor. Vrem, nu vrem, dronele contureaza modul prin care vedem lumea si hobbyurile noilor generatii pare ca se indrepta inevitabil spre acest domeniu.



Sunt asteptate inovatii importante in viitorul apropiat, miniaturizarea este trendul si DJI vor fi cu siguranta initiatorii acestor schimbari.

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *