DJI calmeaza spiritele si ofera o solutie pentru inregistrarea si monitorizarea dronelor de mici dimensiuni

Odata cu micsorarea dimensiunilor dronelor si aparitia DJI Mavic, ingrijorarea autoritatilor privind siguranta zborurilor si panica acestora caci ce se vad depasite de situatie a atins cote maxime. Odata la cateva luni asistam la un nou pas tehnologic si dezvoltarea de noi drone minuscule.



Cum legile sunt depasite in acest domeniu, iar betele puse in roate incurca atat producatorii cat si consumatorii, este nevoie de schimbari de mentalitatea si optica. Cea mai mare companie din lume, ce domina la mare distanta piata, a decis sa faca lumina si sa pregateasca de una singura documentatia pentru modificarea reglementarilor in domeniul zborului cu drone.

Pentru inceput DJI vrea sa implementeze un mijloc de identificare electronica pe fiecare drona ce poate fi verificat de autoritati, dar in acelasi timp sa asigure confidentialitatea datelor si a operatorului.



Implementarea va avea loc prima data in USA, o imensa piata de desfacere a producatorului de drone, care a constientizat problema si vine astfel cu o solutie eleganta fara a mai fi necesara impunerea in forta a unor reguli foarte stricte din partea autoritatilor. Dronele vor transmite un cod de identificare si pozitia fiecareia prin echipamente radio ce sunt deja componente din structura lor.



Acest sistem va fi precum numerele de identificare la masini. Pot fi vazute de oricine, dar doar autoritatile competente vor sti numele operatorilor si restul de date inregistrate in sistem. DJI a depus deja documentatia necesara si planul pentru ca un astfel de program sa functioneze in deplina legalitate, astfel incat toate partile implicate sa fie satisfacute de rezultat. Confidentialitatea datelor ramane un factor important ce trebuie garantat prin acest proiect, precum si modul de urmarire in timp real si fiabilitatea acestuia.



Ca mai toate situatiile neclare intalnite in istorie, dreptatea e undeva la mijloc. Cert este ca trebuie sa existe un mijloc de urmarire si control in acest domeniu, de instruire a operatorilor si mediile unde acestia activeaza, insa trebuie respectate anumite reguli si siguranta datelor. In multe domenii folosirea dronelor a devenit mandatorie si sunt afaceri ce depind de aceste echipamente. Acestea trebuie protejate, operatorii instruiti corespunzator ceea ce impune dezvoltarea unui proiect de scolire preliminara zborului cu drona pentru o noua profesie ce se concretizeaza in curand. Asemenea unui sofer fara experienta sau permis, asa poate fi si un operator de drona expus la pericolele ce intervin din operarea in necunostinta de cauza sau lipsa de experianta sau informatie!

Initiativa DJI poate fi descarcata aici

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *