Viitorul suna bine! Camera Rollcap anunta schimbari majore pentru imagine si stabilizare

Cu totii stim marea problema a filmelor facute de amatori cu o camera sport. Imaginile sunt trepidate, cuprinse de „Parkinson„, indiferent de echipamentul folosit. Cele mai noi variante folosesc o stabilizare dinamica, cu ajutorul softului, dar hai sa fim seriosi, nu prea iese asa bine!



Numerosi producatori pun la dispozitie aditional folosirea unui stabilizator pe 1/2/3 axe (gimbal) ce ajuta la stabilizarea imaginii. Dar necesita un buget suplimentar, ocupa un volum  si greutate pe masura, iar majoritatea nu sunt rezistente la socuri sau apa, asa se face ca filmarea noastra in miscare isi cam pierde din originalitate. Avantajele camerelor sport, pe langa faptul ca sunt compacte, e reprezentat de rezistenta si anduranta in conditii grele. Cu un ghimbal clasic, aproape pierdem acest lucruri important.



O raza de speranta vine din partea companiei Zerotech, celebra pentru drona selfie Dobby, cu un concept de camera sport ce inglobeaza si un stabilizator pe trei axe. Acesta seamana cu cel din echiparea DJI Mavic, este incapsulat in corpul camerei si protejat de un dom transparent.



Imaginea ajunge la calitate 4K, 13 MP, probabil cu suficiente cadre pe secunda. Avem ceva dubii insa referitor la unghiul de filmare cu care eram obisnuiti. Este posibil ca optiunea wide angle sa fie limitata. Bateria este detasabila, va fi destul de mare, pentru a sustine atat camera cat si stabilizatorul, timp de filmare in jur de 60 minute.



Calitatea materialelor este foarte buna, probabil culoarea va fi alba. Memorarea se face pe un microSD, iar conectarea clasic prin micro USB. Prinderile vor similare cu cele de folosite de GoPro. Este asteptata sa apara spre vanzare in toamna, estimata la un pret de aprox. 500 dolari. Excelent pentru un asemenea echipament complex si complet, daca stam sa ne gandim la faptul ca in acest moment la acesti bani ne permitem doar camera sport.

Fara doar si poate viitorul camerelor sport merge in acest trend. Calitatea, pretul si nevoile pietei vor dicta si invingatorii pe acest segment in continua crestere.

*Pentru informatii suplimentare si notificare de lansare aici



Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *