Kult 77 – trotineta electrica pe steroizi (Test)

Daca pana acum ne interesa greutatea cat mai mica, ergonomia si materiale precum carbon pentru constructia de trotinete, recent am dat peste „o noua specie de animal„. Kult 77 nu ia in considerare nimic din ce am enuntat mai devreme. Un fel de SUV in lumea sa, este menit sa care mult si bine, confortabil chiar și pentru persoane pana la 150 kg. Va intrebati cum este acest lucru posibil, mai ales ca vorbim inca de o trotineta pliabila, ce incape in portbagajul masinii si nu necesita inmatriculare sau abilitati speciale de condus.



Secretul sta in motorul de 1000 W (fara perii) si bateria puternica ce asigura o autonomie de pana la 60 km. Franele sunt pe disc fata/spate capabile sa opreasca monstrul de la viteze ce depasesc 40 km/ora, in functie de greutatea persoanei care merge.



Cu garda la sol generoasa si cauciucuri pe aer, nu simte denivelarile si poti sari usor borduri sau alte obstacole intalnite la mersul prin oras. Echipata cu suspensie fata pe lichid si spate pe aer (reglabila) asigura un confort la mers indelungat, daca mai pui ca o poti dota cu un scaun destul de comod (care are inglobata suspensie in tija). Am strabatut orasul in lung si lat, incercand sa ii gasim hibele si defectele, in zadar insa spre uimirea noastra depasind asteptarile ce vin din partea unei trotinete.


Play video


Electronica este toata ferita de intemperii. „Baia” i-am facut-o intr-o spalatorie auto in urma unei curse dupa ploaie prin baltile ce faceau un labirint prin mersul in oras. Farul fata este puternic, pe LED, asigura o buna vizibilitate in lumina redusa, iar stopul pe spate nu are rol decorativ, fiind eficient, inclusiv la franare si foarte vizibil. Accelerarea se face prin tragaci, afisajul este color si ofera suficiente informatii pentru operator. Trei trepte de viteza, ne confera autonomia sporita sau viteza de care avem nevoie.



Claxonul nu mai este o gluma, ci mai degraba o sperietoare, oferind un tiuit puternic ce poate dauna cardiacilor. Probabil cea mai hilara functie activata este alarma. Da ati auzit bine, aceasta se activeaza din telecomanda (doua la numar) si nu poate fi dezactivata la furt nicicum. Este legata fix pe calculator si imi inchipui un individ ”bine intentionat” cu o trotineta de peste 20 Kg in brate, fugind cu alarma ce suna precum cele de la masini. Pe viitor am fost informati ca va dispune inclusiv de GPS TRACKER, astfel incat furtul va deveni aproape imposibil.



Cadrul este puternic, din aluminiu aviatic, vopsit in camp electrostatic, doar pe negru. Plierea se face usor, atat a ghidonului (reglabil de inaltime) cat si a intregului ansamblu, actionandu-se un blocator. Intretinerea nu necesita sarcini speciale, iar depozitarea se face in spatii uscate, cu bateria incarcata si la temperaturi pozitive. Incarcarea bateriei dureaza cateva ore (pentru a nu dauna acumulatorilor), recomandat este sa o lasi peste noapte. Anuntarea se face printr-un LED ce devine verde in momentul incarcarii complete si opreste automat circuitul.



Suporta numeroase accesorii, de la scaun pentru mers indelungat, suport pentru telefon, gentute sau borsete, putand fi folosita in acelasi timp pe post de baterie externa. Iti poti incarca orice accesoriu prin priza USB cu care este dotata. Consumabilele sunt destul de ieftine, iar garanția este de 1 an. Trotinetele vin cu un control amanuntit al calitatii, fiind verificate si echilibrate inca o data inainte de a fi vandute, service-ul si piesele fiind asigurate de importator.



Kult77 devine asadar un mijloc complet pentru naveta zilnica. In ciuda greutatii sale, justificate prin ceea ce iti ofera, se conduce usor si ofera un confort sporit in orase, neadecvat amenajate pentru trotinetele clasice. Caracteristici precum autonomia mare, motor puternic, impermeabilitate, suspensii, intretinere usoara fac din aceasta trotineta un mijloc preferat de transport in oras, in special pentru barbati. Cum spuneam in titlu, am avut in test o trotineta cu steroizi si probabil cel mai bun raport calitate/pret/pachet existent pe piata in acest moment.

*Trotineta KULT poate fi testata si achizitionata AICI




*Share | Like | Subscribe


Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *