DJI Spark vede lumina zilei

V-am tot povestit despre noua mini-drona pe care DJI o pregateste si iata ca asteptarea a luat sfarsit. DJI SPARK a fost lansata si este disponibila spre vanzare world wide. In ultimele luni au aparut tot felul de informatii neoficiale pe blogurile de nisa care anuntau noi recorduri pentru Spark, insa neconfirmate de producatorii inainte de lansare. Acestia au fost mai rezervati in a dezvalui informatii tehnice (daca va amintiti campania de promovare pentru Mavic care a durat mai mult decat era prevazut initial). De data aceasta, performantele tehnice au fost puse la dispozitie abia in momentul lansarii acestei mini-drone. Asteptata de entuziasti si „dronisti” din toata lumea, micuta drona aduce ceva inovatii si upgradeaza modelele din aceasta gama compacta, dar extrem de inteligente.



Cui i se adreseaza?

Pretul accesibil, pozitionat sub modelul superior DJI Mavic, dotata cu functii inteligente, gimbal pe doua axe si camera bunicica sunt cateva aspecte care fac din Spark accesoriul ideal pentru incepatori, pasionati de calatori (datorita dimensiunilor compacte) sau pentru joaca rapida. Departe de zona foto/cinematica, are totusi suficiente atribute pentru a satisface publicul larg, cu o camera stabila de 12 MP si rezolutie 1080 (30 fps), mai mult decat decenta.



Punctele forte!

  • In primul rand vorbim de dimensiunile reduse si greutatea mica, ideala pentru transport si poate trece usor pe langa legislatie si autoritati. Usor de carat, chiar si in calatorii pe avion, fie si in pachetul COMBO.
  • Bateria, marea problema a dronelor de mici dimensiuni (selfie) ce rar sar de 10 minute. In acest caz producatorul a reusit sa stoarca pana la 16 minute de zbor cu ajutorul unei baterii inteligente Li-Po cu trei elementi. O alta noutate este reprezentata de docul pentru incarcare wireless, ideal pentru locuri izolate ce poate actiona precum o baterie suplimentara. O incarcare completa nu dureaza mai mult de 1 ora.
  • Stabilizatorul pe doua axe si camera full HD. Face toti banii pentru o imagine stabila si clara indiferent de miscarile dronei sau conditiile atmosferice.
  • Controlul prin gesturi, chiar si in lipsa unui telefon sau telecomenzi. Spark este capabil sa scaneze obiectele din jur si sa reactioneze, putand fi controlat cu ajutorul gesturilor din maini. How cool is that! 😀
  • Aplicatia DJI GO4 promite a fi cea mai inteligenta de pana acum. Cu multiple functii de control predefinite, greu de imitat in mod manual de zbor, setari asupra dronei si o siguranta sporita in aer.
  • Posibilitatea de a putea folosi DJI Googles. Astfel putem controla si vedea in mod direct imaginea din drona. Dar asa cum ne indica prducatorul acest procedeu ar trebui sa fie facut de doua persoane.


Este o drona de race?!

Raspunsul este NU! Chiar daca avem de a face cu o drona compacta, ce raspunde extrem de bine si rapid la comenzi, putand atinge viteze de pana la 50 km/ora (in modul sport) si o distanta de operare de pana la 2 km, nu este dedicata pentru acest segment. Asa cum am precizat, scopul ei este foarte bine definit si se doreste a fi drona ideala pentru orice neinitiat.



De ce ai cumpara un SPARK?

De ce nu? Chiar si pentru fun sau pentru a capta o vacanta din alte unghiuri. Este gadgetul ideal ce nu iti ocupa tot bagajul. Un aparat DSLR, o camera sport cu accesorii si Spark si gata  bagajul foto-video de vacanta. Nu te costa o avere, vine cu suficienta tehnologie si siguranta in zbor, iar daca iti mai iei si asigurarea DJI Care, poti zbura fara griji. Si ca sa fii fashinable, poti sa iti personalizezi Spark-ul, fiind disponibila in 5 culori :P.



Ce spune competitia?

Aici ma refer la variantele compacte despre care am mai vorbit : Zerotech Dobby, J.ME, Breeze, Wingsland sau Hover camera, fiecare model aducand cate o inovatie, dar putin mai in urma din mai multe puncte de vedere – nu reusesc sa adune atatea avantaje intr-un singur produs compact. Se anunta insa miscari de trupe si cu siguranta vom avea in aceasta vara noi aparitii pe acest segment de piata extrem de dezbatut.

 *Disponibila cu pre-comanda aici


*sursa : youtube


Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *