Dual camera panoramica Xiaomi Mijia 3.5K – Test

Cochetam de ceva timp cu tehnologia filmarii in 360 grade si am avut ocazia sa testam cateva camere sau combinatii de camere ce promiteau imagini spectaculoase. Cu o dezvoltare spectaculoasa, asemenea dronelor, producatorii de astfel de camere au lansat pe piata produse din ce in ce mai avansate. Avand o raza larga de aplicare, de la simplele accesorii pentru sport, pentru siguranta sau chiar in industria auto, acestea acapareaza atentia, iar acest segment de piata care era pana acum o nisa tinde sa creasca cu o viteza impresionanta.



Producatorul Xiaomi, cunoscut pentru produsele de calitate dezvoltate cu un inalt grad tehnologic, a venit cu o versiune de camera panoramica, capabila sa filmeze 3.5K, compacta si bine inchegata. Odata ajunsa in mainile noastre am considerat oportun sa vedem ce poate, dat fiind ca se recomanda ca o action camera. Si pentru ca trebuia sa ne convingem, am aruncat-o la propriu dintr-un avion. Nu, nu singura, ci atasata de casca unui daredevil de la TNT Brothers. Rezultatele sunt spectaculoase, iar vizionarea cu ajutorul ochelarilor VR te transpune intr-o cadere libera de la 4000 m cat se poate de reala.

Ce cautam la o camera 360 ?

  • In primul rand REZOLUTIA. Aceasta este un factor important alaturi de unghiul larg al filmarii. Cu cat mai mare cu atat mai bine. Xiaomi Mijia 360 panorama action camera poate filma 2304 x 1152 (30fps) astfel incat imaginea este clara, detaliile sunt bune, iar culorile sunt vii.

Xiaomi mijia 3.5K 360 Degree Panorama Action Camera Ambarella A12 Chipset


  • Aplicatia si modul in care sunt unite cele doua imagini. De cele mai multe acest lucru nu se intampla sau se face prost. Aplicatiile sunt greoaie, scumpe pentru achizitie si destinate in special expertilor in editare foto/video. Xiaomi a simplificat acest lucru oferind o aplicatie simpla cu conectare prin WIFI si functii la indemana. Aceasta beneficiaza si de un editor simplu, precum si de o modalitatea simpla de a incarca fotografiile si filmele pe mijloacele social media. Functioneaza excelent, nu se blocheaza si nici nu are lag. Noi am folosit Mi Sphere Camera.

Xiaomi mijia 3.5K 360 Degree Panorama Action Camera Ambarella A12 Chipset


  • Bateria si materialele din care este confectionata. Cu o baterie de capacitate 1600mAh, poate atinge o autonomie de functionare de pana la 75 minute. Nu iti vei face probleme la fiecare minut de functionare. Trebuie totusi mentionat ca aceasta este built-in si nu este detasabila. Odata incarcata cu ea ramai, fara posibilitatea de a o mai schimba.
  • Carcasa Xiaomi 360 este metalica, compacta si plata, cu butoanele la indemana, microfon incorporat si indice IP67 pentru impermeabilitate. Atent confectionata si usor de folosit, vine la pachet cu un trepied, cablu de incarcare si o husa pentru transport.


Xiaomi a creat asadar o camera capabila sa filmeze 360 grade cu un raport excelent calitate/pret. La un pret pana in 250 dolari, aceasta capteaza imagini excelente, are o autonomie buna si un finisaj calitativ. Giroscopul incorporat pe 6 axe ajuta la stabilizarea imaginii, un aport excelent in special pentru imaginile in miscare. Poate fi utilizata la temperaturi cuprinse intre  -10 si 45 grade, insa din experienta noastra cu echipamentele utilizate la temperaturi scazute, ne asteptam ca durata de viata a bateriei sa scada la contactul cu frigul. Camera se poate conecta la PC prin cablu USB si suporta card de memorie de pana la 128Gb.

Ca si recomandare pe care o facem pentru orice gadget: inainte de fiecare utilizare aveti grija sa aveti bateria incarcata, update la firmware si card inserat cu memorie disponibila. Acest mic „ritual” te poate scapa de un potential esec fix cand ai prins cele mai tari imagini.

*Multumim GNEX pentru camera si TNT Brothers pentru posibilitatea unui test spectaculos.



Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *