Adrenalina, motoare si sudoare – serialul Harley and the Davidsons filmat in Romania

Butonam zilele trecute telecomanda, pana am oprit pe Discovery unde rula o mini-serie ce mi-a atras atentia – motoare vintage, costume la fel de vintage, un fel de istorie a motociclismului. Nu numai ca mi-a atras atentia, dar m-a facut sa caut mai multe informatii si sa imi doresc sa vad intreaga serie cap – coada. Este vorba despre productia „Harley and the Davidsons„, o mini-serie  care reda in 6 ore inceputurile motocicletelor Harley Davidson si modul in care fratii Walter si Arthur Davidson impreuna cu Bill Harley au pus bazele celebrului brand de motociclete, dar si piedicile pe care au trebuit sa le infrunte pentru a-si indeplini visul.



Productia mi-a atras atentia nu numai prin autenticitate, dar si prin faptul ca o parte din decoruri imi pareau cunoscute si asta pentru ca majoritatea filmarilor au avut loc in Romania, in apropierea Bucurestiului. Castel Film a fost casa de productie cu care au colaborat pentru realizarea acestui film, iar bugetul a fost de cateva milioane de dolari, fapt justificat si de prezenta actorilor renumiti din distributie: Michiel Huisman (Game of Thrones), Bug Hall si Robert Aramayo.



In film a fost surprinsa evolutia motoarelor Harley Davidson de la prima motocicleta pana la Silent Gray Fellow si pana la debutul motorului Knucklehead in 1936. Desi nu este o biografie, filmul „Harley and the Davidsons” contine cateva evenimente istorice precise din istoria Harley Davidson. Echipa de productie a avut o sarcina destul de dificila in a reconstitui evenimentele, fiind nevoie de multe ore de studiu in Muzeul Harley-Davidson din Milwaukee pentru a adauga realism scenelor, precum si pentru a adapta motocicletele folosite la filmari.

*In cazul in care nu l-ati vazut inca, vi-l recomand…cu placere 😀


*sursa : youtube

 

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *