Cel mai nordic punct din Rusia unde poti schia timp de 9 luni pe an

Big Woodyavr este statiunea situata in cel mai nordic punct al Rusiei unde se poate schia timp de 9 luni pe an. Aflata la aproape 1700 km de Moscova, statiunea este situata la poalele muntelui Kukisvumchorr (altitudine maxima 886m) si este una din statiunile unde zapada rezista aproape tot anul.



Desi nu dispune de partii variate, Big Woodyadr este locul unde iarna incepe in decembrie si ofera conditii de zapada perfecta pana in septembrie. In plin sezon temperaturile scad pana la -30 grade Celsius, iar furtunile de zapada sunt insotite de rafale de vant cu viteze de pana la 25-30 m/s, insa acest lucru nu ii impiedica pe iubitorii de zapada sa ocupe aceasta statiune in proportie de 100%.



Preferata mai ales de locuitorii din Sankt Petersburg  pentru preturile accesibile (pretul unui skipass ajunge la aprox 70 euro (4500 ruble), dar si de cei din imprejurimi, Big Woodyadr ofera o alternativa buna de luat in calcul pentru turisti, mai ales ca datorita asezarii geografice ofera un powder uscat numai bun pentru freeride. In 2014 a avut loc aici o etapa din Freeride World QualifierKhibiny Open Cup.



 

 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *