Drona J.ME ne prezinta viitorul apropiat in segmentul dronelor portabile de larg consum

De ceva timp tot vorbim de un segment de piata ce are o dezvoltare fulminanta  – dronele portabile, de mici dimensiuni dar cu performante bune ce ajung sa fie o normalitate si noi inventii ne capteaza atentia zi de zi.

  • Pentru cine sunt dezvoltate si produse?

Pretul redus, controlul rapid si usor, precum si performantele bune le recomanda pentru publicul larg ce nu doreste sa sparga pusculita pe un accesoriu scump. Totodata incepatorii in zborul cu drona vor privi entuziasmati catre aceste drone de mici dimensiuni, inteligente. Pasionatii de calatorii, unde fiecare gram conteaza vor aprecia fara doar si poate dimensiunile reduse. Pachetul foto/video nu va mai reprezenta o corvoada si un bagaj separat de cala.




  • Drona inteligenta de mici dimensiuni J.ME

Urmarim lansarea noului produs de la DJI numit Spark, probabil luna aceasta in cadrul unui mega eveniment sustinut de gigantul producator. Pana atunci alta drona ne-a captat atentia, J.ME. Produsa de compania Feima Robotics, condusa de doi fosti angajati Lenovo, cu ceva experienta in domeniul maparii GPS, au venit pe piata cu acest concept care ne face cu ochiul.



  • Ce ne atrage atentia la J.ME?

Greutatea redusa, aproximativ 500 g, sub DJI Mavic, dimensiunile reduse si in special bateria ce ne permite o autonomie de 23 minute de zbor cu inregistrare 4K si FPV. Stabilizatorul de imagine este pe doua axe, inglobat in designul dronei si protejat la un posibil impact. Asta nu e tot, senzori de pozitionare si obstacole, precum GPS si GLONASS, permit o distanta de operare de pana 3500 m.



Suporta comenzi vocale, iar controlul nu necesita telecomanda speciala, ci doar aplicatia speciala pe mobil. Aici ne lovim insa de raza limitata de WIFI. Functii inteligente de urmarire, hover, decolare/aterizare la punct fix ne ajuta sa o operam in siguranta fara grija de a sta mereu cu ochii pe ea.



Imaginea, cum spuneam, este 4K cu 13MP si un unghi de 76°, fiind stabilizata cu ajutorul gimbalului pe doua axe, dar si dinamic cu ajutorul softului. Pentru o filmare de amator sau imagini captate in vacanta ar trebui sa fie suficient. Stocarea se face automat in memoria dronei de 32Gb, iar conectarea printr-o mufa USB tip C.



Pachetul pentru livrare este destul de comapct. Contine drona, bateria, incarcatorul, cablu de conectare si setul de elice cu trei pale, construite din plastic. Pretul de vanzare este sub 500 dolari, un raport calitate/pret din punctul nostru de vedere, excelent pentru un produs asa compact, dar suficient de inteligent.



Ne confruntam, cel putin in acest an, cu o revolutie pe acest segment (selfie drone), unde producatorii aduc tot mai multe inovatii, la un pret accesibil, operate de catre utilizatori fara pic de experienta. Dimensiunie reduse sunt ideale pentru transport si legislatie, fara a atrage atentia asupra lor. Fara a fi pomposi, furam si noi o fraza celebra „Viitorul suna bine!” 😀


*sursa : youtube


Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *