Viitorul este electric?!

Traim intr-o era in care prezentul tehnologic dureaza atat de putin, iar producatorii din acest domeniu se intrec care mai de care in inovatii, ducand tehnologia pe varfuri din ce in ce mai inalte. De la baterii super-inteligente pana la micro-tehnologii care au devenit din ce in ce mai accesibile, nepoluante si eficiente in viata de zi cu zi, producatorii nu contenesc sa ne surprinda pe zi ce trece. Viitorul este electric si vom sustine asta ori de cate ori va veni vorba despre acest subiect.


Elon Musk, CEO Tesla, a anuntat producerea si distribuirea catre larg consum a acoperisului  solar, cu garantie pe viata ce promite pe termen lung sa fie mai ieftin decat cel clasic. Astfel panourile solare traditionale vor putea fi inlocuite cu aceste noi sisteme ce promit sa produca electricitate pentru intreaga locuinta tot timpul anului. Acesta a anuntat in cursul zilei de ieri lansarea site-ului unde pot fi lansate precomenzi pentru acest nou tip de acoperis. Pentru Europa se preconizeaza ca abia in 2018 vor putea fi onorate comenzile, asa ca mai avem de asteptat pana vom putea sa scriem impresii despre aceasta tehnologie.



Trecem de la electricitatea produsa alternativ pentru locuinta la electricitatea mijloacelor noi de transport, mai eficiente si cu autonomie sporita ce ne aduc o noua era in domeniul navetei prin orase. Electricitatea mai usor de obtinut, mai ieftina si poate cel mai important puterea din ce in ce mai ridicata a acumulatorilor redefinesc acest domeniu, considerat precar, scump si greu de intretinut. De la trotinete electrice la scootere sau board-uri electrice, piata incepe sa se populeze cu vehicule alternative care te scapa de statul in trafic si mai ales de nervi.


18558606_1901789846706371_6655903557296506355_o


Electrocasnicele noastre vin cu tehnologii super – inteligente, toate conectate la aplicatii pe mobil, lucrand in sincron, ceea ce ne ajuta sa castigam timp pe care sa il putem petrece intr-un mod relaxant. Copiii nostri adopta aceasta era digitalizata la maxim in care televiziunea si jocurile tind spre realitate virtuala, telefoanele se dezvolta intr-un ritm alarmant, iar mult controversatul domeniu al dronelor distruge orice bula speculativa.



Casele sunt „smart„, capabile sa produca mai multa energie decat produc si pana si drumurile se transforma in generator, cum ne demonstreaza tarile nordice.



Toate aceste tehnologii electrice si inteligente devin o obisnuinta si daca le adoptam in favoarea celor traditionale, nu numai ca vom contribui la aceasta miscare de salvare a planetei prin reducerea folosirii combustibililor fosili, dar ne vom imbunatati considerabil si viata.

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *