Trotineta electrica pliabila Joyor Torino – Test

Joyor Torino este cel mai recent model de trotineta electrica pliabila al producatorului JOYOR care aduce cateva lucruri in plus pentru confort si siguranta in trafic fata de modelele precedente, fiind un vehicul electric in toata regula ce poate asigura o autonomie buna si poate acoperi o naveta zilnica in orasele aglomerate ale patriei noastre. Motorul este acelasi ca si cel folosit la modelele Unico, Voyager (500 w) fiind suficient pentru o deplasare cu o viteza buna, respectand in acelasi timp prevederile legale si cele de bun simt. Acumulatorul de 13 Ah Li-ion asigura o autonomie generoasa de peste 35 km, la o viteza de pana 25 km/ora si o greutate de pana la 75 kg.



Cu o greutate ce depaseste cu 2 kg modelul precedent Voyager, justificata prin suspensia spate imprumutata de la modelul Kult77, cu doua brate cu piston si arc si asigurarea unei frane eficiente prin dotarea suplimentara si pe roata fata, trotineta electrica Joyor Torino raspunde cu brio chiar si nevoilor celor mai pretentiosi utilizatori.



Cadrul este neschimbat, rotile sunt pe aer cu cauciuc si camera de 10 inchi. Ofera un suport bun si nu simti oboseala dupa o utilizare de peste 10 km. A fost modificat controllerul de acceleratie si afisare de informatii. S-a renuntat la sistemul de accelerare prin apasare in favoarea celui prin tragaci, iar acum avem la dispozitie informatiile de baza pe un display luminos, mai mare si rotund. Avem la indemana pana si o priza USB, pozitionata in spatele display-ului pentru a putea incarca gadgeturile in caz de nevoie. Pe display putem vedea viteza de deplasare, nivelul bateriei, durata si distanta unei curse, putem seta pilot automat,  informatii suficiente astfel incat sa nu ne fie distrasa atentia in timpul deplasarii.



Farul si stopul de pe spate sunt acum controlate din panoul de pe ghidon, fiind integrate si legate la circuitele electrice ale trotinetei. Claxonul este galagios si se aude foarte tare, cat de eficient este va ramane un subiect pentru testare.

Alarma (da nu sariti in sus, are si asa ceva). Iti trebuie sau nu, este ca aceea optiune de pe masina ce te poate ajuta o singura data, dar o face bine. Legata direct la calculatorul trotinetei, aceasta nu poate fi decuplata decat prin descarcarea acumulatorului. Modul de armare este simplu si vine in dotare cu doua telecomenzi.



Este cu siguranta un vehicul electric complet, ce iese din sfera trotinetelor clasice sau a celor electrice de entry level. Dotat complet, confortabil, cu autonomie buna si suficient de robust pentru a face fata drumurilor din Romania, Joyor Torino promite sa nu ne dezamageasca in trafic. In urma testelor de pana acum, am reusit sa scoatem o distanta de deplasare buna, peste 40 km la o viteza de 20-25 km/ora la o greutate a utilizatorului de 90kg. Ataca usor orice panta intalnita, iar gratie celor 3 viteze poti alege usor autonomie sau viteza mare sau poti sprinta la nevoie cu peste 35 km/ora.



Poti merge cu trotineta electrica pe ploaie?” primim des aceasta intrebare, iar raspunsul este „intr-o oarecare masura, dar mai bine nu”. Trotinetele electrice Joyor respecta standardul de impermeabilitate IP54, dar nu recomandam deplasarea cu ea in conditii de ploaie. Controllerul de acceleratie este impermeabil si poate cel mai important lucru este faptul ca nu te va murdari din cap pana in picioare de noroi datorita aparatorilor care sunt generoase si isi fac treaba bine.



Garantia este de un an de zile si acopera cam tot in afara de consumabile. La achizitie se acorda consiliere, test si informatii cu privire la intretinere, legislatie si modalitati eficiente pentru deplasare in siguranta.

Disponibila pe alb si negru poate fi achizitionata aici

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *