GoPro 6 – varianta upgradata pentru GoPro 5?!

Aparuta peste noapte si fara nici un fel de promovare, GoPro 6 inlocuieste destul de repede modelul GoPro 5 care nici nu a apucat sa se odihneasca pe rafturile magazinelor. „Noua generatie” nu surprinde prin design, fiind o replica fidela a predecesoarei sale.



Este binecunoscut faptul ca aceasta corporatie a suferit un declin major in ultima perioada, iar cota de piata reprezentata de camerele de actiune a fost acaparata de tehnologie mai ieftina si mai buna decat cea oferita de GoPro, disponibila in pachete corecte calitate/pret. Odata cu listarea pe bursa si valva creata in jurul lansarii primei drone Karma, ce s-a dovedit un esec total, GoPro a inceput sa piarda capital de imagine, utilizatorii indreptandu-se catre alte variante mai rezonabile. Speranta companiei de a-si intari pozitia pe piata camerelor sport a fost pusa in lansarea modelului GoPro 5 care avea specificatii excelente, cateva inovatii tehnologice si promisiunea unei imagini cu mult peste orice am intalnit pana in acel moment.



Acoperirea investitiilor cu designul si marketingul agresiv nu a ridicat insa nivelul vanzarilor la modul asteptat, iar oamenii nu s-au grabit sa schimbe vechile achizitii asa repede, in ciuda preturilor ce nu au mai urcat odata cu noua generatie.

Ce aduce noul model GoPro 6?

  • O imagine imbunatatita, cel putin pe partea de cadre, filmare 4K la 60 cadre pe secunda si FullHD cu 240 fps. Se pare ca s-a lucrat si pe partea de stabilizare dinamica si apare o noua functie de zoom prin atingere. Pasionatii de slow motion sau efecte de editare vor gasi extrem de utile noile upgraduri. Aplicatia este si ea imbunatatita facand posibile editari automate mult mai usoare.
  • Pentru performantele promise s-a utilizat un chip GP1, de doua ori mai puternic decat cel folosit anterior. Chiar daca vara a trecut, iar gandul ne duce spre iarna, GoPro 6 va fi capabil sa intre sub apa pana la 10 m fara carcasa speciala. Enervantele, dar in acelasi utilele comenzi vocale care ba functionau, ba nu mai functionau fix cand iti era lumea mai draga, au suferit si ele imbunatatiri, fiind probabil cel mai semnalat bug al modelului GoPro5.
  • Vechea problema „nu ai lumina buna, nu iti iese filmarea” nu va mai fi un motiv de ingrijorare in cazul utilizarii camerei GoPro 6. Aceasta problema fusese remediata si in cazul lui GoPro 5, insa noul modelul vine cu un update si promite o mai buna experienta de filmare in situatii cu lumina scazuta.


Este GoPro 6 un GoPro 5 deghizat pentru a stimula piata vanzarilor?

Din specificatiile anuntate de producator, GoPro 6 nu aduce nimic inovator, ci doar un mic update la modelul precedent, aparitia acestuia avand in spate cel mai probabil motivatii strategice de stimulare a vanzarilor celorlalte modele, care au beneficiat de reducerea pretului odata cu aparitia lui GoPro6.  Cei mai castigati in aceasta situatie vor fi utilizatorii de GoPro care cel mai probabil nu se vor grabi sa isi cumpere noul model, ci mai degraba vor profita de reducerea pretului camerei GoPro 5, mai ales ca se apropie sezonul de iarna si implicit noi vacante.

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *