DJI Spark 2 sau doar un upgrade asemanator DJI Mavic sau PH4?!

Aparuta in mai 2017, drona Spark de la DJI a starnit mare valva intre pasionatii de drone. Nu a durat mult pana au inceput sa apara upgrade-uri si accesorii menite sa faca experienta zborului si mai interesanta, iar acum aflam (fara prea mare surprindere) ca producatorul DJI ar pregati aparitia modelului Spark 2.



Modelul Spark este unul avansat tehnologic, insa lasa loc de imbunatatiri, asa ca lansarea unui nou model, mai ales in contextul upgradarii lui Mavic, este mai mult decat previzibila. 

La ce ne-am putea astepta de la Spark 2?

1 Rezolutie 4K 

Una din cele mai previzibile specificatii. Modelul actual filmeaza Full HD 1080p, ceea ce este multumitor pentru utilizatori, insa este loc si de mai bine, iar Spark 2 ar putea avea capacitatea de a filma 4K 30fps si 1080p 60 fps. Iar o data cu o imagine mai buna se poate apela si la o stabilizare dinamica mai eficienta in concordanta cu gimbalul pe 2 axe.

2. Timp de zbor imbunatatit 

Spark are un timp de zbor de 15 minute / baterie, ceea ce a dus inevitabil la achizitionarea de acumulatori suplimentari pentru a te putea bucura pe deplin de „joaca” cu aceasta drona. Asa cum Mavic a primit o baterie cu o autonomie mai mare, ne asteptam ca Spark 2 sa aiba o baterie imbunatatita care sa ii asigure un zbor de pana la 20-25 minute.

3. Comenzi vocale

Spark poate fi controlat moment cu miscari ale bratelor si i se poate ordona sa urmareasca obiecte in miscare prin „Gesture control„. Cel mai probabil Spark 2 va prelua functiile consacrate pe modelul anterior, dar DJI ii va adauga o serie de comenzi vocale inspirate de GoPro (cele folosite la modelul Hero5 Black) care au avut mare succes. Cum ar fi sa ii poti ordona dronei sa revina la utilizator, sa se miste stanga/dreapta, sa aterizeze?! O astfel de functiune a fost folosita si pentru Zerotech Dobby.

4. Evitarea obstacolelor 360 grade

Spark este dotat cu un sistem complex 3D Sensing System care ii permite dronei sa detecteze obstacolele din calea ei de la 4.8m, insa acest sistem este eficient doar cand obiectele sunt in raza vizuala a camerei. Spark 2 ar putea fi dotat cu acest sistem, insa imbunatatit cu senzori care vor detecta obstacolele aflate sub drona si deasupra ei. Un astfel de sistem ar putea avea nevoie de o camera 360 grade, care ar putea fi un pic nerealistic pentru producatori. 



5. Set elice low noise

Chiar daca Spark este destul de mic si nu atrage multa atentie, un aspect nu trebuie totusi neglijat. Nu este asa silentios pe cat ne-am astepta. Asemeni modelului DJI Mavic ce a primit o serie de elice noi mai eficiente si silentioase, asa ne asteptam ca un upgrade sa fie disponibil si pe modelul Spark.

6. Posibilitatea de a programa trasee

Acest feature este disponibil pe unele modele profesionale DJI si este de mare ajutor pentru utilizatori. Daca ar putea fi implementat si pe Spark 2 ar transforma aceasta mica drona intr-una completa, care la pachet cu celelalte functii inteligente ar acoperi chiar si nevoile celui mai pretentios utilizator. 

Daca stam sa analizam ultimele aparitii si upgrade-uri pe care le-a anuntat DJI in ultima vreme pentru modelele Mavic si Phantom, am putea observa ca specificatiile punctate mai sus nu sunt de domeniul fantasticului si ca cel mai probabil o parte din ele vor fi implementate pe noul model de Spark.

Este cert faptul ca marele producator de drone ne-a obisnuit cu inovatia si apartii uluitoare cu fiecare model in parte, insa din punctul nostru de vedere, lansarea lui Spark 2 nu ar fi oportuna la acest moment. Un model inbunatatit da, prin care se vor remedia cateva neajunsuri legate de camera, autonomie sau soft. DJI controleaza monopolul mondial al productiei de drone si nu ar „ingropa” un model ce se vinde vine, cu altul nou. 

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *