Pregatirea schiurilor pentru noul sezon de schi

Calendarul arata 4 octombrie, insa daca e sa scoti nasul pe geam la prima ora a diminetii, ai zice ca suntem deja in decembrie. Ne mai uitam o data in calendar si ne dam seama ca totusi iarna nu este asa departe, asa ca putem sa incepem pregatirile pentru noul sezon. Fie ca vorbim despre pregatirea echipamentului, fie ca vorbim de noi achizitii in materie de haine de iarna sau noi gadgeturi, e bine sa ne pregatim din timp, pe principiul „facem iarna car si vara sanie„.



Aruncate in primavara intr-un colt al debaralei, schiurile tale merita un pic de atentie inainte de a cadea prima zapada, asa cum iti pregatesti masina sau bicicleta inainte de a pleca la drum. Pastrandu-le intr-o conditie buna, acestea vor avea performante ridicate un timp mai indelungat si in plus ar fi pacat ca la meteo sa anunte vreme numai buna de dat, iar tu sa nu ai echipamentul ready to go. Pentru acesta operatiune poti opta pentru serviciile unui service specializat in pregatirea echipamentelor de iarna sau poti incerca tu acasa sa iti pregatesti schiurile de un nou sezon. Cu un pic de rabdare si cu instrumentele potrivite, poti obtine rezultate similare celor de la service.



Ce ai nevoie pentru acest exercitiu?

  • Batoane de ceara reparatoare ptex (Toko) pentru incarcarea gaurilor cauzate de pietre
  • Perie
  • Racleta
  • Fier de calcat

Pasii de urmat: 

  • Se niveleaza si se pileste talpa schiului, se incarca cu ptex, apoi se smirgheluieste pana se uniformizeaza. Cu rabdare si atentie la detalii, acest proces nu ar trebui sa iti faca probleme.
  • Se ascut canturile.
  • Se curata restul de ceara veche ramas pe talpa schiului.
  • Se aplica ceara (exista mai multe tipuri de ceara, in functie de temperatura la care vor fi folosite schiurile), se uniformizeaza cu fierul de calcat si se lasa la racit. Atentie, nu se pune mana decat dupa ce s-au racit!
  • Se rascheteaza surplusul de ceara cu o racleta speciala pentru a obtine un finish de efect. Ceara care s-a intarit va fi indepartata, iar cea care ne va fi de ajutor pe partie este deja absorbita in talpa schiului, asa ca raschetati cu incredere.
  • La final suprafata talpii va fi lustruita cu o perie cu peri de plastic si cu partea verde a unui burete de bucatarie pentru un finish uniform.

Pe langa reconditionarea schiurilor, in „ritualul” de pregatire pentru iarna, mai intra si pregatirea hainelor, dar si pregatirea gadgeturilor despre care va vom povesti zilele urmatoare.



Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *