Camera de actiune Xiaomi Yi 4K+ (Test)

Asteptata de ceva timp, cea mai performanta camera de actiune, Xiaomi Yi 4K+, este prima cu posibilitate de filmare 4K la 60 FPS, un contracandidat redutabil pentru „nou” aparutul GoPro 6. Cu toate ca nu este o noutate si are ceva timp de cand aparut, micuta camera a venit pe valul de entuziasm creat de versiunile mai ieftine ale acestei marci ce ne-a obisnuit sa nu prea dea gres in produsele pe care le lanseaza.



La prima vedere finisajele sunt impecabile, designul este simplu, cu un singur buton start/stop. Ce ne atrage atentia este monitorul de pe verso cu meniul extrem de bine realizat si cu functii la indemana. Un pic tematori la prima atingere din cauza limbii care era in chineza, am deslusit usor cum se schimba in engleza.



Pachetul vine simplu, continand camera, cablu incarcare/transfer USB type-C si conectare microfon extern. Restul de accesorii trebuie comandate separat, nefiind insa o avere chiar daca vorbim de o camera premium. Pretul nu este chiar mic, asa cum am fost obisnuiti, dar trebuie avut in vedere faptul ca aceasta camera iese din sfera unei chinezarii ieftine. Are specificatii peste medie, multa tehnologie de varf inglobata si poate fi folosita la nivel profesionist.



Specificatiile tehnice va las sa le descifrati in voie, noi punand accent mai mult pe partea de testare a imaginii si a functionalitatii acestei camere. Yi 4K se misca bine, imaginea nu sufera distorsiuni sau intreruperi si adaptarea la lumina este destul de buna. Trebuie avut insa in vedere ca este o camera sport si vom avea in continuare nevoie de intensitate buna a luminii. Cardul pentru stocarea informatiei trebuie sa fie destul de bun, adaptat pentru inregistrarea in 4K.



Ce ne place este faptul ca odata cu aparitia acestei camere a fost lansat si un stabilizator pe 3 axe, transformand dintr-o data acest echipament in unul profesional capabil sa capteze imagini cinematice. Stabilizarea electronica, ajutata de cea pe 3 axe poate produce o calitate superioara a imaginii.  In timpul utilizarii nu am sesizat o incalzire excesiva ca in cazul altor camere de actiune. Imaginea este disponibila in format RAW, perfecta pentru editare ulterioara si beneficiem de multiple moduri de utilizare in zona foto, dar si video, precum si live streaming.



Avem indoieli in privinta camerei Yi 4K+? Raspunsul este NU! Nu am sta pe ganduri daca am vrea sa o achizitionam. Se ridica la nivelul asteptarilor si din experientele si testele altor profesionisti, ataca si depaseste camere premium, clasate mult peste aceasta, cel putin in privinta pretului.




Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *