Dai cinci, cinci, cinci si inca pe atat! „Nu strica Traditia” pentru excursie in Bukovel

Totul incepe linistit intr-un restaurant din Alpi, intr-o seara ce nu anunta decat mancare buna, vin si ambianta zapezilor nesfarsite ce au blocat statiunile montane vreme de cateva zile.

Discutiile curg odata cu paharele si inevitabil aduc comparatiile dintre tarile vecine in ceea ce priveste zapada, statiunile pentru vacanta de iarna, conditii etc, Romania fiind spre coada clasamentului, Bulgaria deja in zona de pelerinaj de cativa ani pentru iubitorii de zapada, dar care nu vor sa mearga prea departe, Ucraina ramasa un pic in incertitudine. Distanta fata de Bucuresti, moneda diferita si folclorul a facut din Bukovel o locatie mai greu accesibila.



Baietii nostri de campanie, rezidenti din „Kiatra” (Piatra Neamt) au tinut sa ne explice intr-un mod inedit un adevarat ritual din care incerc sa imi aduc aminte crampeie, dat fiind ca puteai scrie un adevarat ghid de supravietuire pentru o excursie la schi in Ucraina.

Incepe cam asa

  1. Lasi nevasta sa conduca. Parase ca vamesii si politia din Ucraina (un post uitat intr-o comuna) au cumva fobie la sexul feminin.


              2.Pregatesti bancnote de cate 5 lei pentru fiecare vames in parte. Citez (a se citi cu accent moldovenesc – „Dai cinci, cinci, cinci si mai pui inca cinci, cinci, cinci :))„. Daca scapi mai mult, trimiti vamesii in vacanta.


Imagini pentru vama ucraina


    3.Daca un politist te opreste si te intreaba de sanatate si alcool cu sintagma „Ai baut aseara?” Raspunsul trebuie sa fie: „- NU!”, „-Nici aseara, aseara, aseara?„,  „-NU, sef, ca-s bolnav cu inima, iau pastile!



                  4.E aglomerat in vama! Ii spui vamesului ca tu mergi la schi si ai prioritate.


Imagini pentru bukovel politie                   


5.Daca iar esti oprit de politist si nu conduce nevasta, nu ai baut, sa tii „cativa draci” (moneda din Ucraina) la tine si cardul. „Sefu’, p-astia ii am si cardul!

Cam atat imi aduc aminte din povesti. Probabil fictiune/realitate. Dar daca intr-adevar drumurile va duc in Bukovel sa stiti ca domeniul merita, are partii variate, cazarile sunt bune si preturile atractive. Trebuie avut grija la vreme, deoarece altitudinea nu ii avantajeaza si masina echipata corespunzator pentru conditii de iarna. Vama cu Ucraina poate fi aglomerata si trebuie verificat acest lucru online.

Tot istoricul statiunii Bukovel si alte informatii puteti gasi AICI

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *