Am putea avea si noi asa ceva?! Sau francezii sunt mai speciali…

Dupa o iarna capricioasa si plina de surprize, care pe alocuri a dat cu minus in profitul autoritatilor si providerilor de servicii pe cablu din cauza lipsei zapezii, ma asteptam ca acestea sa deschida ochii si in loc sa se lamenteze ca sezonul a fost in pierdere, sa ia masuri si sa preia din exemplul statiunilor din afara, care atrag turisti si in sezonul de vara prin tot felul de festivaluri si activitati interactive care ii scot din casa pe oameni, dar si care contribuie la cresterea economica din zonele respective.



Cel mai bun exemplu de la care am putea invata este statiunea din Alpii francezi, Les 2 Alpes, care are calendarul full 365 zile pe an. Imediat ce se termina sezonul de iarna, responsabilii din turism planifica evenimentele pentrul restul anului si incep pregatirile pentru amenajarea pistelor de MTB, a cararilor pentru hiking, dar si a pistelor pentru schiul de vara pe ghetar. Ati zice ca sunt favorizati de inaltimea ridicata a Alpilor, de pozitia geografica, de zodii, de asezarea stelelor pe harta (insert some random reason here), suficiente argumente care sa le justifice prosperitatea si numarul ridicat de turisti care aleg aceasta statiune, indiferente de sezon. Imi pare rau sa va dezamagesc, dar totul porneste de la oameni si de la dorinta de a face ceva pentru bunastarea zonei, pentru comunitate, pentru dezvoltarea turismului intr-un mod organic si sanatos, fara tunuri de-o iarna/vara.



De exemplu, zilele acestea Les 2 Alpes se pregateste pentru 4 zile de distractie in cadrul Les 2 Alpes Outdoor Festival – un festival care imbina activitati din cele mai diverse, pentru toate categoriile de varsta si pregatire fizica: MTBmaratoane de alergat, slacklining, golf, schi, snowboard, curse cu obstacole, parapanta, downhill.  Am putea organiza si noi asa ceva sau macar o parte din aceste activitati? Am putea! Trebuie sa si vrem!



Va las mai jos filmuletul de prezentare al sezonului de vara din Les 2 Alpes sa va faceti o idee despre ce am putea avea si noi daca am face ceva in acest sens.


*sursa : youtube

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *