7 motive pentru care Val Thorens este optiunea ideala pentru schi in Europa

Proaspata in memorie, aventura din Val Thorens a reprezentat o gura de oxigen si o incarcare 100% a bateriilor. Norocul a fost de partea noastra, soarele fiind prezent in 5 din cele 6 zile de schi, iar zapada cazuta in urma viscolului a permis practicarea sportului in conditii impecabile.



Statiunea cocotata in creierul Alpilor la 2300m altitudine este una din cele mai cautate de catre iubitorii de zapada si reprezinta locatia ideala pentru o vacanta reusita, iar eu am gasit cateva motive pentru care poti opta pentru Val Thorens cand vei cauta zapada in Franta.



  • Varietatea si dimensiunea statiunii. Val Thorens, parte din gigantul Trois Vallees dispune de peste 600 km de partii, printre cele mai mari din lume care urca pana la 3200m altitudine.


  • Zonele de off piste si posibilitatea de heliski. Reprezinta un rai pentru iubitorii de powder, gasind aici muuulte zone neatinse de canturi. Vai imense cu risc redus de avalansa si legaturi cu mijloacele de cablu.


  • Accesul la instalatii variate si peisaje extraordinare. Dat fiind localizarea la altitudinea de 2300m, vei pasi direct pe schiuri pe partii si vei avea acces la altitudinea maxima de 3200m intr-o clipita fara a pierde timp pretios pe urcare.


  • Animatia si calitatea serviciilor din statiune. Stim ca statiunile franceze sunt in marea majoritate lipsite de animatie, micute si cochete. Val Thorens dispune de o varietate de restaurante, pub-uri si locuri de relaxare, astfel incat nu te vei simti izolat. Cautata in special de tinerii din intreaga Europa pentru distractie la inaltime (vezi Folie Deuce bar).


  • Mancarea si vinul. Nu trebuie sa ratati bunatatile gastronomice si renumitul vin frantuzesc. Oamenii au grija de clienti si ofera servicii de calitate. Atentia pentru cina, adesea trebuie facuta rezervare.


  • Adrenalina la inaltime? Se rezolva 😉 Ai de ales intre parapanta, deltaplan si o imensa tiroliana de cateva sute de metri ce leaga doua varfuri stancoase.

Imaginile care iti vor taia rasuflarea si iti vor umple memoria gadgeturilor foto/video. Nu ai cum sa nu ramai impresionat de varfurile semete si vaile acoperite de zapada.

Trebuie mai stiti ca rezervarile in Val Thorens se fac din timp, inclusiv pentru parcare la fiecare unitate de cazare in parte, indiferent de anunturile gasite. Francezii intretin foarte bine partiile cu armate de ratrack-uri si trebuie profitat de prima parte a zilei pentru cautarea liniilor perfecte. Cazarile musai trebuie sa fie dotate cu sauna si jacuzzi. Nu este un moft, dar daca vrei sa rezisti la o saptamana de schi, aceasta este modalitatea ideala de a fi ca nou dupa o zi pe partie, alaturi de un pahar de vin :P.

Statiunea nu este ieftina. Ai grija ca portofelul sa fie plin. Un meniu poate ajunge la 15 euro, pahar de vin la 5 euro si o bere la 7 euro. Parcarea pe o saptamana costa aproximativ 70 euro, skipas 265 euro/6 zile si o cazare intre 350-500 euro. Daca ai inchiriat masina, ar trebuie sa fie echipata corespunzator, tinuta in parcare subterana si daca este diesel alimentati cu motorina aditivata ca sa nu patiti ca noi (a inghetat motorina in rezervor). Folosirea camerelor de filmare si a dronei nu a fost restrictionata in nicio zona si nici nu am observat pancarde speciale privind restrictionarea folosirii acestora, atat timp cat este de bun simt. Zonele de off piste sunt semnalizate, toata lumea brazdeaza imediat dupa ce ninge. Chiar daca am auzit zvonuri ca am primi amenzi pentru practicarea datului off piste, se pare ca Val Thorens este destul de permisiva cu acest aspect. Pe barba ta, cu echipamentul potrivit si precaut te vei bucura de powder cat cuprinde.

Mai multe informatii si filme ale intregii aventuri veti gasi pe canalul nostru de YOUTUBE .

Urmeaza „Cearta cu Brutus!” , „Ne-am impiedicat de Draculia in aeroport” si „Cum poti face scufundari intr-o zi de powder” 🙂

Stay tuned!


*Share/Like/Subscribe AICI


Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *