Camera de bord Xiaomi – Test si functii

Pentru ca traficul din Bucuresti este din ce in ce mai haotic, iar accidente au loc la tot pasul, pentru un plus de siguranta in cazul unui incident nefericit, recomandabil ar fi sa ai o camera de bord care sa iti fie martor incontestabil in caz de ceva. Cum o imagine face cat 1000 de cuvinte, filmarea poate fi mai mult decat elocventa, iar politia a inceput sa devina receptiva la vizionarea imaginilor inregistrate, fiindu-le de mare ajutor la constatarea daunelor.

Pretul acestor camere de bord a inceput sa scada in ultima perioada, iar odata cu avansarea tehnologiei, acestea devin tot mai accesibile.



Un model nou aparut pe piata care mi-a atras atentia prin pretul mai mult decat acceptabil este camera de bord Xiaomi 70 Minutes Smart WiFi Car DVRcare costa in jur de 40$. M-am jucat cu ea si iti pot spune ca este un adevarat chilipir la banii astia.

Camera este produsa de compania 70mai.com si distribuita de Xiaomi, iar materialele folosite la constructia acesteia sunt calitative, asa cum ne-a obisnuit Xiaomi. Vine ambalata intr-o cutie de carton rigida, iar componentele pachetului sunt aranjate cat mai ergonomic in interior.

Specificatii tehnice:

Senzor de imagine: Sony IMX323 1/2.9”

Functii: Wifi, Senzor G (3 axe), Loop cycle record, control vocal, aplicatie smartphone

Camera: Sistem de lentile: 7, din sticla; 2 MP, wide angle 130

Video: Full HD (Decode Format: H.264 / Video Resolution: 1080P (1920 x 1080) / Video Frame Rate: 30fps)

Baterie: incorporata, capacitate: 240 mAh Li-polimer (5V)

Stocare: card SD 64G (nu este inclus in pachet), clasa minim 10

Temperatura operare: -20 pana la +60 grade Celsius

Dimensiuni (L x W x H): 10.00 x 5.50 x 3.20 cm

Greutate: 0.0700 kg

App: https://www.70mai.com/en/download/



Pachetul contine:

1 x camera Xiaomi 70 Minutes Smart WiFi Car DVR, 1 x cablu micro USB (3.5m), 1 x sticker adeziv,  1 x incarcator auto, 1 x manual instructiuni.

Pentru a putea utiliza camera, trebuie mai intai lipit pe parbriz autocolantul din pachet. Ma bucur tare mult ca producatorii au renuntat la vechile ventuze care de cele mai multe ori picau si au gasit o metoda mai eficienta de lipire a camerei pe bord. Pentru o mai buna vizibilitate acesta se monteaza pe parbriz in partea superioara central ca in imaginea de mai jos. Cablul USB este suficient de lung astfel incat va putea fi asezat pe margine pentru a nu incomoda in vreun fel soferul sau pasagerul din fata.


Xiaomi 70 Minutes WiFi Car DVR 1080P Full HD Camera


Camera are un design minimalist, este prevazuta cu un singur buton care are mai multe functii, iar comenzile vocale vin in ajutorul utilizatorului.

  1. Inainte de utilizare asigura-te ca ai introdus cardul micro SD in slotul dedicat. In aceasta faza ledul din jurul butonului ar trebui sa fie albastru. (codul culorilor: albastru – nu inregistreaza, verde- inregistreaza, rosu – eroare)
  2. Instaleaza aplicatia dedicata accesand linkul: https://www.70mai.com/en/download/ si creaza cont pe site.
  3. Adauga camera Xiaomi 70 Mai si conecteaza-te prin WiFi la aceasta. Daca totul a decurs fara erori, ledul albastru ar trebui sa devina verde, ceea ce inseamna ca vei putea inregistra imagini chiar din acel moment.

Pentru ca are un singur buton acesta poate fi actionat in multiple combinatii pentru a selecta o anumita functie, dupa cum urmeaza:

Atunci cand camera este inchisa, actionarea indelunga permite pornirea camerei.

1 apasare – pornire / oprire WiFi

3 apasari – formatarea cardului de memorie

5 apasari – restabilirea setarilor din fabrica


Xiaomi 70 Minutes WiFi Car DVR 1080P Full HD Camera


Functii:

Senzorul G pe 3 axe cu care este prevazuta camera permite ca aceasta sa porneasca automat filmarea in cazul in care are loc o miscare brusca. Tocmai de aceea, eu recomand ca din setari sa alegeti low sensitivity tocmai pentru a nu declansa aceasta functie la cea mai mica frana.

Loop cycle recording este o alta caracteristica importanta in cazul camerelor de bord, iar camera Xiaomi 70 Mai o detine. Datorita cardului de 64GB permite inregistrarea ultimelor 7 ore, ceea ce este foarte important pentru utilizator. By default filmuletele video sunt setate la o durata de 1 minute, iar in momentul umplerii cardului, acesta va sterge din cele mai vechi filmulete.

Voice control – din pacate in momentul de fata, camera permite doar comenzi in limba chineza si cum inca nu m-am apucat de invatat aceasta limba, nu voi putea folosi aceasta functie. Stiu ca se lucreaza la un firmaware care sa permita controlul prin comenzi vocale in engleza, dar mai dureaza. Pana atunci, aceasta functie nu imi e de folos. De altfel, unul din minusurile pe care le-am gasit acestei camere este faptul ca si notificarile vocale sunt in chineza. Nu iti dai seama ce se intampla daca nu ai aplicatia deschisa. Si ca tot am adus vorba de aplicatie – aplicatia pentru smartphone este in limba engleza, iar meniul este unul intuitiv si usor de folosit.

Camera foto. Pentru actionare ai putea sa ii dai comanda vocala in chineza (good luck with that) sau din aplicatia din telefon. Daca esti sofer e mai greu de utilizat camera, de preferat ar fi sa lasi acest aspect in seama pasagerului din dreapta. Camera de 2 MP nu permite fotografierea la o calitate extraordinara, insa este suficienta pentru a fotografia numarul de inmatriculare al altor vehicule sau imprejurimile.

Video. Camera Xiaomi 70 Minutes Smart WiFi Car DVR inregistreaza FullHD la 1080p 30fps, iar ceea ce o distanteaza de majoritatea camerelor de bord este calitatea imaginilor inregistrate in lumina scazuta si sharpness-ul. Vei observa ca acesta aplica by default logo-ul 70Mai si data inregistrarii pe filmare, iar aceasta setare nu poate fi schimbata din meniu. Pe mine personal nu ma incomodeaza, insa este posibil ca alti utilizatori sa fie deranjati de aceasta setare.

Aplicatia este in limba engleza, meniul este usor de utilizat, conectarea se realizeaza in cateva secunde, iar accesarea acesteia este rapida si la indemana oricui. Nu am intampinat probleme in conectare sau erori in utilizare.


Xiaomi 70 Minutes WiFi Car DVR 1080P Full HD Camera


Verdict. Camera Xiaomi 70 Minutes Smart WiFi Car DVR este un produs excelent pe care il recomand cu incredere, reprezentand cea mai buna alegere pentru acest pret. Face tot ce promite si iti va fi martor de nadejde in caz de incidente auto. Se monteaza/demonteaza usor. Bateria incorporata este una de capacitate mica, astfel ca pericolul ca ea sa se incinga este unul redus. Daca ar fi avut baterie mai mare, aceasta s-ar fi supraincalzit, atat de la functionare, stat in soare, incarcare continua si s-ar fi umflat, distrugand componentele interne.


Xiaomi 70 Minutes WiFi Car DVR 1080P Full HD Camera


Unghiul de 130 grade permite o inregistrare periferica buna, astfel ca vei putea surprinde mai mult din perimetrul masinii.

Pachetul contine tot ce ai nevoie pentru o buna utilizare, mai putin cardul de memorie, dar acesta poate fi achizitionat separat de pe Gearbest la preturi bune (link).

Este recomandata pentru incepatori prin prisma meniului usor de utilizat, dar si pentru cei care nu vor sa investeasca multi bani intr-o camera de bord, dar care vor calitate.

Accesand AICI de mai jos o poti achizitiona cu doar 39.99$.

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *