Xiaomi TV Box – solutia pentru un televizor inteligent si vacante plictisitoare

 Om fi noi fara stare, dar uneori mai stam si pe acasa, iar cand acest lucru se intampla, ne petrecem majoritatea timpului cautand informatii pe internet sau vizionand filme. Televizorul este de cele mai multe ori folosit pentru a reda filmele de pe laptop, iar de ceva vreme am inlocuit si laptopul cu Xiaomi TV Box.

Pe langa faptul ca avem acces la cele mai bune colectii de filme, cele mai interesante aplicatii, Xiaomi TV Box se integreaza perfect in designul minimalist al casei, fiind compact si punand la dispozitie cea mai noua tehnologie de Android TV, calitate video 4K HDR, totul la un pret inbatabil – 69$. Trebuie doar sa il conectezi la internet si ai acces la cea mai mare colectie filme online. Il poti lua cu tine in concedii, ocupa foarte putin spatiu, avand doar 300gr (cam cat un portofel sau o trusa de farduri – 11 * 11 cm).



Specificatii tehnice:

Brand: Xiaomi

Sistem: Android 6.0

CPU: Cortex A53, Core: 2.0GHz,Quad Core

GPU: Mali-450

RAM: 2G RAM, RAM Type: DDR3

ROM: 8G ROM

Capacitate externa: No

Culoare: Negru

Pachetul contine: 1 x Xiaomi Mi Android TV Box, 1 x Telecomanda, 1 x Incarcator, 1 x cablu HDMI

Iubitorii de Android TV vor iubi acest produs, fiind o alernativa buna la  Chromecast Ultra. Ca toate produsele Xiaomi, are un design minimalist, din material de calitate, culoare negru antracit mat, atat receiverul cat si telecomanda. Pe partea inferioara, TV Box-ul este prevazut cu un inel de cauciuc care asigura aderenta pe suprafete lucioase. Pe partea superioara nu vei gasi decat logo-ul Mi si un led minuscul care indica statusul de functionare, dar si senzorul infrarosu.



Telecomanda este la fel de minimalista, are doar cateva butoane, se conecteaza rapid prin bluetooth si functioneaza cu 2 baterii AAA care au fost incluse in pachet.

Conectarea la TV se realizeaza prin cablu HDMI, iar alimentarea cu energie electrica printr-un incarcator cu mufa dedicata. Instalarea face in 2 pasi, este foarte intuitiv, trebuie doar sa il conectezi la internet si sa instalezi aplicatiile dedicate. Android TV pune la dispozitie cateva aplicatii preinstalate, insa poti customiza dupa propriile nevoi.

Cu un procesor puternic, Cortex A53, 2.0GHz, Quad Core, cu memorie de 2GB RAM si 8GB memorie interna, Xiaomi TV Box reda cu usurinta filme 1080p, dar si 4K.

Xiaomi TV Box permite controlul prin comenzi vocale si se descurca foarte bine pe acest segment, se poate utiliza atat cu telecomanda din pachet, dar si prin aplicatia din smartphone. Pentru rularea jocurilor, pot fi instalate tot felul de aplicatii, iar daca Xiaomi va face upgrade la 7.0 va permite mult mai multe functii. Eu am ales sa  vizionez filmele la 1080p si nu am intampinat probleme, totul a mers lin, de la conectare la aplicatie pana la conexiunea la internet. Pentru vizionarea filmelor recomand aplicatia Kodi care deschide poarta catre o mega colectie de filme. Atentie ca trebuie sa folositi si un VPN pentru aceasta aplicatie. Cel mai bun addon in acest moment este Neptun Rising care poate fi instalat foarte usor, urmand pasii de  aici.



Posibil ca utilizatorii de Amazon TV sau Apple TV nu vor gasi interesanta experienta Xiaomi TV Box, insa pentru mine este primul TV Box cu care interactionez si pot spune ca pentru pretul pe care il are, mai ca as renunta la televiziunea prin cablu. Iubitorii de gaming vor fi si ei placut surprinsi caci suporta jocuri pe care le poti descarca din aplicatie Google Play, ii poti adapta o consola si poti incepe distractia. Ca si minus ar remarca existenta unui singur port USB, insa acesta nu ar fi un impediment, caci se insera un adaptor cu mai multe porturi USB unde poti conecta un HDD extern sau o tastatura.

 Xiaomi TV Box poate fi achizitionat de AICI , iar transportul este gratuit, iti va fi livrat chiar la tine acasa folosind optiunea Priority Line.

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *