Hic Sunt Leones sau cum sa cuceresti cele mai inalte varfuri montane pe schiuri

Stiti cat ne plac oamenii care fac lucruri iesite din comun si care isi imping limitele catre extrem, asa ca nu puteam sa nu va povestim despre Andrzej Bargiel, unul din cei mai experimentati schiori polonezi care si-a propus ca in decursul a cinci ani sa cucereasca cele mai inalte varfuri de pe Pamant, pe care sa le coboare ulterior pe schiuri. ”Hic sunt Leones” este numele acestui proiect pe care Andrzej Bargiel isi propune sa il duca la capat. Denumirea vine din limba latina si este o fraza folosita pentru a descrie teritoriile periculoase neexplorate.



Zilele acestea, Andrzej Bargiel a dat startul celei de-a 4 expeditii din proiectul ”Hic sunt Leones”  – Snow Leopard, in care isi propune sa cucereasca 5 varfuri din vechea Uniune Sovietica intr-o maniera proprie, incercand sa doboare cateva recorduri mondiale. Urcarea va fi pe schiuri, la fel si coborarea, iar premiera va fi faptul ca acesta va fi insotit de echipe de filmare Canal si Discovery care vor realiza un documentar despre curajul si indarjirea cu care Andrzej lupta pentru atingerea scopului sau.



2013. Shishapangma . Prima expeditie a fost in 2013 in muntii Himalaya unde Andrzej a cucerit varful Shishapangma (8013m). Expedia a fost alcatuita din 4 membri, cu o vasta experienta in domeniu: Grzegorz Bargiel, unul din cei mai experimentati salvatori montani, Dariusz Załuski, binecunoscut alpinisti si operator de camera si Marcin Klin, operator video care a filmat intreaga aventura.

2014. Manaslu & Cho – Oyu. Cu aceeasi echipa, Andrzej Bargiel a cucerit varfurile Manaslu (8156 m) si Cho Oyu (8201 m). O expeditie la fel de provocatoare ca si prima, insa de data aceasta, avand suportul mai multor sponsori si echipe de logistica.



2015. Broad Peak. Inca un an, inca o expeditie reusita din seria ”Hic sunt Leones”. Marea realizare a acestui episod este data de faptul ca Andrzej devine astfel prima persoana din lume care reuseste o coborare completa din varful Broad (8051 m).

Puteti urmari intreaga aventura pe site si pe Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *