Kaabo Mantis M2 PRO (24.5Ah, Minimotors) review

Kaabo Mantis M2 PRO este cel mai nou model de trotineta electrica de la Kaabo care a ajuns in Romania si care este rezultatul feedbackului primit de la utilizatori. Este un M2 upgradat, caruia i-a fost schimbat acumulatorul cu unul LG, dar care a primit si controller Minimotors. Cum se traduce toata aceasta configuratie? Putere mai multa, autonomie mai mare, mai multa siguranta si confort sporit.

Am scos-o la teste si am ramas placut surprins sa vad cat de usor se adapteaza pe diferite suprafete, cat de rapida este frana, dar mai ales cat de usor raspunde la comenzi.

SPECIFICATII

Material cadru: aluminiu aviatic (T6061) si piese forjate
Motor: brushless, 2 x 1000w, peak 3200w
Acumulator: LG, 60V 24.5AH
Timp incarcare: 12h+ (la 2A)    //   6h+ (la 4A)
Accelerometru: Minimotors
Controller: Minimotors
Autonomie: 50-90 km
Viteza maxima: 60km/h
Unghi inclinare panta: 35 grade
Frane: pe fata / spate hidraulica pe disc + EABS
Pneuri: 10×2.5inch, pneumatice (CST)
Suspensii: Arc + Elastomer, type C
Garda la sol: 14 cm
Display: Minimotors
Greutate: 30kg
Sarcina maxima: 120kg
Dimensiuni pliata: 1267 x 210 x 480 mm
Dimensiuni depliata: 1267 x 560 x 1230 mm.

Kaabo Mantis M2 PRO

Modelul Kaabo Mantis M2 Pro are la baza sasiul de Mantis, insa a primit o noua culoare (negru mat) care reflecta puterea acestei trotinete electrice.

Cele doua motoare de 1000w impreuna cu acumulatorul LG de 60V 24.5Ah iti livreaza cea mai tare experienta de condus. La acestea se adauga controllerul si accelerometrul Minimotors EY3 care iti ofera cea mai tare plimbare cu trotineta electrica.

 

Revenind la trotineta electrica Kaabo Mantis M2 PRO, aceasta este prevazuta cu frane hidraulice atat pe fata, cat si pe spate, iar suspensia pe arc si elastomer o fac sa fie confortabila si stabila la diferite tipuri de teren.

Cei de la Electric Scooter Guide au facut teste independente cu utilizatori cu greutati diferite, iar rezultatele au fost impresionante.

Acceleratie

Ca si acceleratie, trotineta electrica Kaabo Mantis M2 Pro poate ajunge cu un utilizator de 74 kg la o viteza de 24km/h in 2 secunde, la 32km/h in 2.8 secunde, iar la 48km/h in 5.8 secunde, ceea ce este wow pentru o trotineta electrica. Cele 2 motoare pot fi utilizate simultan, dar si individual alegand din cele 2 moduri: Single sau Dual.

Accelerometrul Minimotors raspunde rapid la comenzi, iar livrarea de putere este instanta. Alegerea componentelor a fost una inspirata, astfel ca cei de la Kaabo au putut concepe o trotineta puternica, aspectuoasa, cu tehnologie de top, rapida, dar si sigura.

Suspensii

Suspensiile sunt ajustabile, astfel ca vei putea sa iti alegi duritatea acestora si flexibilitatea lor in functie de greutatea utilizatorului.

Greutate

Ca si greutate, trotineta electrica Kaabo nu se incadreaza in categoria trotinetelor electrice usoare. Cantareste 30 kg, este pliabila, insa coarnele nu sunt pliabile din fabrica. Exista varianta de a schimba coarnele cu unele pliabile daca utilizatorul isi doreste ca trotineta sa fie mai compacta. Ghidonul nu este ajustabil pe inaltime ca la alte trotinete. Depliata trotineta masoara 1267 x 560 x 1230 mm. Acest lucru o poate face dificil de transportat intr-o singura mana, insa nu imposibil.

Sistem de pliere

Sistemul de pliere este sigur si a suferit modificari in timp astfel ca a fost eliminat jocul din ghidon de care se plangeau in trecut utilizatorii de Kaabo. Tija metalica a fost intarita, ceea ce ofera mai multa siguranta in deplasare.

Viteza maxima

Viteza maxima pe care trotineta electrica Kaabo Mantis M2 PRO o poate atinge este de 60 km/h. Autonomia este cuprinsa intre 50-90 km cu o singura incarcare. Aceasta poate varia in functie de mai multi factori precum: vant, viteza de deplasare, greutatea utilizatorului, unghi inclinare, mod de deplasare etc, tip de teren etc.

Cauciucuri

Cauciucurile pneumatice sunt de 10 x 2.5 inch, insa exista posibilitatea de a monta pneuri de 10 x 3 inch pentru mai multa stabilitate si aderenta.

Recomandari

Daca e sa ma gandesc la cateva imbunatatiri pe care eu personal le-as face acestei trotinete electrice ar fi: montarea unei sonerii si a unui far, dar si modificarea gripurilor de la coarne care sunt dintr-o spuma (burete) si care se uzeaza repede.

Trotineta electrica Kaabo Mantis M2 Pro nu vine din fabrica cu claxon si nici cu far, insa este prevazuta cu lumini in partea din fata si laterale LED si stop pe frana in partea din spate. Acestea te vor ajuta sa fii vizibil de catre ceilalti participanti la trafic, insa tu nu vei putea vedea prea multe pe timp de noapte.

Producatorul a ales sa nu monteze sistem de iluminare pe fata intrucat nu recomanda utilizarea acesteia pe timp de noapte sau luminozitate scazuta din motive evidente.

Trotineta este agila, rapida, iar riscul de accidente este ridicat in conditii de lumina scazuta. Prin urmare, daca vei dori sa mergi cu ea noaptea, musai sa ii pui lumini frontale si echipament de protectie (casca cu sistem de avertizare si vesta reflectorizanta).

Placa sustinere

Placa de sustinere este lata, astfel ca vei putea sa iti pui ambele picioare apropiate (51 x 21cm), iar banda de silicon, cu emblema Mantis iti vor oferi aderenta ridicata pe trotineta. Totodata, aceasta banda acopera suruburile deck-ului si protejeaza trotineta de eventualele lichide care ar putea ajunge pe ea.

Impermeabilitate

Trotineta electrica Kaabo Mantis M2 PRO are indice de impermeabilitate IPX 5, ceea ce inseamna ca poate fi stropita cu apa, insa nu scufundata si clar nu este impermeabila.

Kaabo M2 PRO este cea mai puternica trotineta din gama Mantis, urmatoarea fiind Kaabo Wolf Warrior.

Trotineta electrica Kaabo Mantis M2 Pro poate fi achizitionata de la reprezentanta Kaabo Romania, iar pretul ajunge la 7990 lei.

Si pentru ca ne gandim la voi, avem un cod de reducere de 3% pentru comenzile plasate pe site KAABO.ro pentru orice trotineta electrica Kaabo. Trebuie sa utilizezi codul PROMO3 la finalizare comenzii. 

Toata luna iulie, la achizitionarea oricarei trotinete electrice Kaabo, primesti gratuit geanta impermeabila pentru accesorii cu o capacitate de 3 litri. Tu ce mai astepti?

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

2 thoughts on “Kaabo Mantis M2 PRO (24.5Ah, Minimotors) review

Comments are closed.