Munca transformata in distractie – experienta UNTOLD si #UBLPXIX

Abia s-a terminat UNTOLD si am revenit in Bucuresti, asa ca vreau sa va povestesc si voua despre momentele traite de mine la festival.

Eu va vorbesc din punctul de vedere al unui voluntar la #UBLPXIX, cel mai misto loc de a face voluntariat, program super lejer, oameni foarte faini, jocuri, distractie, nebunie si un loc cu o multime de premii pentru toata lumea, atat invitati cat si voluntari. Organizarea a fost ‘over the top’ din toate punctele de vedere si le multumesc pe aceasta cale ca m-au acceptat in echipa lor. Am cunoscut acolo foarte multi oameni faini cu care am rezonat si cu care sper ca voi ramane in legatura mult timp (in special mersi Paula si Lucian pentru tot). Daca vreti sa faceti voluntariat pentru UNTOLD va recomand acest loc si doar acesta. Am vorbit cu multi oameni care au facut voluntariat la acest festival si nimeni altcineva nu era la fel de incantat. De fapt nimeni nu avea vreo schita de fericire sau zambet (de inteles totusi cand ai ture de lucru de la 02:00 la 06:00).



O sa revin la UBLP putin mai tarziu in articol acum vreau sa va vorbesc de festival in sine.

Ca si organizare jos palaria, nu pot sa spun ca am vrut sa fac ceva in interiorul festivalului si nu am putut. Era un loc pentru oricine si se gasea o activitate pentru orice tip de personalitate ai avea. Pentru cei aventurosi, aveai 5 min of freedom, cei melancolici sau mai chill puteau asculta muzica la scena forest, pentru gurmanzi erau peste tot tonete cu burgeri si alte chestii delicioase. Voiai sa iti faci un tatuaj temporar sau codite? Nici o problema, se rezolva la UNTOLD .

Oamenii de la UNTOLD sunt peste asteptari, toata lumea e dispusa sa te ajute cu orice ai avea nevoie si in patru nopti de festival eu nu am vazut nici un incident. Asta ori pentru ca lumea era super ok ori pentru ca oamenii de la securitate isi faceau treaba foarte bine si eliminau problemele din timp si rapid.


Autoritatile s-au pregatit din timp si au asigurat linii de transport suplimentare pentru cei care aveau cazarea prea departe de festival sau pentru cei care consumasera alcool si erau cu masina personala. Autobuzurile cu traseu special pentru festival aveau in coada litera ‘U’ (de exemplu eu am mers cu “30U” ). Ca si bani, preturile biletelor au fost mai mult decat decente – 2 lei cursa pe timp de zi si 3 lei noaptea cand veneau din 10 in 10 minute .

Asa am ajuns si la main business, muzica. Nu exista gen de muzica pe care sa nu il regasesti la UNTOLD, ar fi si greu la cate scene exista in festival. Ca participant la UNTOLD, vreau sa spun ca sunt dezamagit de main stage. Dintre toti artistii si formatiile care au evoluat aici, nu pot spune ca si-au facut treaba bine mai mult de o mana de artisti (Subcarpati, The Prodigy, The Chainsmokers, Black Eyed Peas si Armin van Buuren). Cei amintiti de mine chiar au facut show, au stiut sa interactioneze cu publicul si au facut lumea sa se simta bine, stiu ca mai sunt si altii si poate lumea s-a distrat la toti artistii, eu nu sunt subiectiv (pana la UNTOLD nu stiam ce face AVB, iar de la The Chainsmokers nu stiam nici macar o piesa). Spun ce am vazut si am vazut destul sa am asa impresie.

Sa incepem cu prima seara cand mult asteptatul Diplo mixa drop-urile cele mai cunoscute ale pieselor lui. Nu zic ca nu a facut ceva nou, dar cand toata lumea asteapta o melodie pentru un anumit drop la beat si se trezeste ca e mixat se schimba atitudinea.

Seara a doua, Kygo aceeasi problema ca si Diplo, iar ‘Alex Velea’ de peste ocean, Jason Derulo, nu se descurca cu live-ul, il cam fura microfonul.

Seara a treia , dupa un inceput fulminant al artistilor romani (Power pe Vinil si Subcarparti), urmati de show-ul de senzatie al celor de la The Prodigy, au urmat 3 artisti care au zis ca ar fi interesant sa mixeze aceeasi piesa, in stil diferit dar totusi the fucking same song. La sfarsit Steve Aoki a aruncat cu tort ca de obicei ca pentru mixat are pe altcineva, dar are prieteni care sa il ajute si Will.I.Am a facut senzatie. Mare noroc cu cei 5 enumerati mai sus care chiar si-au dat sufletul pe scena pentru public.  AVB a stat peste 7 ore si nimeni nu s-a plictisit, poate doar cei de la securitate care voiau sa plece acasa. Inaintea lui AVB, Black Eyed Peas a interactionat atat de mult cu publicul incat toata arena putea fi confundata cu o singura formatie, iar noua lor colega are o voce minunata. The Prodigy au creat nebunie, Macanache si-a cerut scuze celor pe care i-a lovit la pogo, dar nu se putea altfel cand vibe-ul si hype-ul era la asemenea nivel.

Per total aglomeratia din main stage si artistii doar cu numele au facut scena sa fie lame, cel putin pentru mine. Poate pentru la anul selectia sa fie alta, ca un sfat, sa aduca artisti de pe scena Alchemy care au rupt acolo, de altfel scena mea preferata. Pe scena Alchemy i-am vazut pe cei de la Modestep si de la DubFX care au tinut publicul intr-o miscare continua. Tot aici au evoluat artisti romani precum Psihotrop, Macanache, Deliric si au facut publicul sa simte vibe-ul in vene. Public mai mic, dar macar aici aveai loc sa ajungi sa iti cumperi ceva de baut si daca nu iti placea puteai sa renunti cu usurinta. In main stage pana nu termina un artist, nu aveai sanse sa te misti.

Ce vreau sa spun este ca daca mergi la UNTOLD nu te crampona in ideea de a fi pe main stage, incearca toate scenele pentru ca merita.

Dupa cum am promis revin cu discutia la #UBLPXIX, cel mai misto loc pentru bloggeri, vloggeri, gameri si oameni care vor sa se simta bine in prezenta tehnologiei. Turneele de PUBG si FIFA au creat foarte mult hype pentru participanti, dar si pentru public, rasturnarile de situatie la fiecare minut tineau publicul cu sufletul la gura, iar cei mai inversunati se luptau pentru premiile asigurate de cei de la OMEN by HP si de la TP-LINK (tastaturi, casti, mouse-uri, routere). Un loc interesant in toata marea de tehnologie era Gifoteca unde erai la un click distanta de propriul gif, putini au fost cei care au trecut pe langa, fara sa incerce. Am vorbit prea mult de lucruri insufletite de electricitate si te-ai plictisit? Atunci afla de la mine ca tot la BLP te puteai juca Catan, Activity si preferatul meu – Jenga, un joc simplu de constructie si strategie care a fost punctul de atractie si a generat cateva momente memorabile pentru aceasta editie de UBLP. Pentru fiecare gamer gaseai o activitate fun – Guitar Hero, Mortal Kombat, VR world by HTC.



Overall, pentru mine ca si participant la UNTOLD, a fost o experienta super tare sa fiu si implicat in activitati de voluntariat, unde am lucrat in echipa si am legat prietenii, unde am avut ocazia sa testez gadgeturi performante si unde am putut sa impartasesc impresii cu alti iubitori de tehnologie si distractie.

Mai multe poze de la Bloggers Lan Party puteti gasi aici.

Dumitrache Gabriel
Urmareste-ma

Dumitrache Gabriel

"Lenea este obiceiul de a te odihni în avans" "Mereu cu capul in nori"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *