Racebird – primul concept de barca electrica de mare viteza

Viitorul este fara doar si poate electric. Va povestim constant despre masini electrice, Vtol, scutere electrice, motociclete electrice etc. Ce nu v-am prezentat pana acum? Barci electrice. Acestea sunt parte din viitorul ce ne asteapta si anul acesta se vor si concretiza primele concepte. Vorbim despre RaceBird, cel mai nou concept de barca electrica de mare viteza care va atinge luciul apei la inceputul verii 2021.

Saptamana trecuta, fondatorul Formulei E și Extreme E, Alejandro Agag, a lansat primul campionat mondial de curse cu barci electrice, denumit E1.

Dacă nu există o piață pentru barcile electrice, vom crea una, deoarece este ceva necesar„, a spus spaniolul, care va fi președinte impreuna cu fostul inginer F1, Rodi Basso, în calitate de director executiv.

E1 si SeaBird Tehnologies isi unesc fortele pentru a dezvolta o barca electrica de viteza ce arata incredibil si sfideaza legile fizicii. Conceptul numit RaceBird este inspirit din lumea pasarilor si va fi piesa cheie din acest campionat electric pe apa.

RaceBird

RaceBird face parte din seria E1, fiind primele barci de viteza electrice din lume, capabile de viteza de pana la 60 noduri. Conceptul vine in perfecta armonie cu natura, eliminand poluarea si zgomotul motoarelor termice.

E1 World Electric Powerboat Series va colabora îndeaproape cu SailGP, o organizație de curse care dezvoltă noi tehnologii pentru circuitul sau de curse de barci cu panze. Fondatorul SailGP, Russell Coutts, a câștigat faima ca câștigător multiplu al Cupei Americii.

Aceste barci vor concura intr-un campionat mondial dedicat motoarelor electrice cu cel putin 12 echipe implicate, Acesta se numeste UIM (Union Internationale Mononautique).


Din cauza pandemiei de Covid-19, primele curse vor începe în 2022, deși organizatorii au spus că primul prototip RaceBird va fi finalizat până în iunie anul viitor. Planul este de a atrage până la 12 echipe cu câte două bărci fiecare, una cu sediul în Europa și cealaltă pentru a călători la alte curse din întreaga lume. Se așteaptă ca piloții să provină atât din curse cu bărci cu motor, cât și din curse auto.

Citeste si: Xiaomi intra pe piata masinilor electrice

Avantajul acestui tip de competitie este ca poate fi organizat oriunde pe glob. Aceste barci pot concura atat pe mare, lacuri sau chiar ape curgatoare, Terra fiind acoperita cu 71% apa.

Una dintre cele mai mari probleme atunci cand vine vorba de barci cu motor este amploarea poluarii pe care o pot genera modelele conventionale. Daca o barcă foloseste un motor cu ardere, combustibilul ars poate fi adesea eliminat in apa impreuna cu alte substante chimice si metale. E1 intenționează sa arate ca exista un nou mod de a ajunge la apa, fara a fi nevoie sa fie folosite barci poluante.

Barcile cu motor RaceBird vor fi in centrul atentiei din seria E1. Fiecare va avea o viteza de 60 de noduri si vor putea fi conduse de un singur pilot.

Prototipul urmeaza sa fie lansat pe 8 iunie 2021 si va putea fi pilotat de un singur om, la World Oceans Day.

Scuterele 100% electrice NIU

Olgu

Have less! Do more! Be more!