Cea mai mare telecabina ”decapotabila” deschisa in Tignes (Franta)

Stiti ca suntem fani declarati ai Frantei, mai ales in sezonul de iarna cand aceasta tara devine un paradis pentru iubitorii sporturilor de iarna. In ultimii ani am tot vizitat Alpii francezi si spre incantarea noastra, in fiecare an am descoperit atractii noi, francezii fiind tot timpul un etalon in ceea ce priveste pregatirea statiunilor pentru turisti. Nici anul acesta nu ne-au dezamagit si recent au inaugurat o noua telecabina in Tignes care ofera posibilitatea de a admira peisajele din deck-ul decapotabil de deasupra.



Telecabina Grande Motte, prevazuta cu platforma descoperita, urca de la altitudinea de 3,034 m la 3456 m in doar 5 minute. Intreaga zona schiabila urmeaza sa fie redesenata si modernizata, facand parte dintr-un proiect de multe milioane de euro.

Cele 2 telecabine sunt construite in Elvetia si vor oferi imagini panoramice, cu vedere spre Mont Blanc, Cime de Bellecôte si Aiguille de la Grande Sassière. Fiecare telecabina are o capacitate de transport de 100 de persoane in interior si 20 pe platforma. De retinut faptul ca platforma panoramica deschisa va fi accesibila in perioadele cu vreme buna si mai putin toamna si iarna.



Tignes si alte statiuni ce se pot baza altitudini inalte si pe ghetarii care deja sunt acoperiti cu zapada se pregatesc sa deschida sezonul de schi 2018-2019. Multitudinea variantelor  de instalatii, altitudinea mare si mult ravnitul powder aduc an de an milioane de turisti in Franta, iar acest considerent ii motiveaza sa investeasca din ce in ce mai mult in fiecare sezon. Cum anul trecut am avut privilegiul sa schiem in Val Thorens, statiunea la cea mai mare inaltime, nu ramane decat sa ne facem planurile pentru noul sezon, bineinteles tot in Franta.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *