Ultima tura din sezonul de schi la Sinaia, locul unde zapada intalneste cerul

Nu degeaba Sinaia isi are sloganul ”Ski on sky”. In penultima zi din aprilie ne-am incumetat la o ultima tura de schiat si desi aveam emotii ca nu am mai prinde zapada de dat, am avut o mega-surpriza. Sinaia a fost rasfatata anul acesta de cantitatea de precipitatii, astfel ca partiile de altitudine inca se prezinta impecabil. In unele locuri stratul de zapada masoara chiar si 2 m grosime, iar daca vremea tine in continuare cu iubitorii de zapada, s-ar putea schia pana la final de mai.



In timp ce natura isi urmeaza cursul natural si pe cel din calendar si instinctul ne cheama spre mare, noi am ales sa mai fortam nota si sa ne bucuram de bronzul durabil de la inaltime. Desi eram in jur de 50 de oameni pe partie, ne-am dat de la prima ora pana la finalul zilei, in total vreo 12 ture. Valea Soarelui are suficienta zapada cat inca pentru cateva saptamani, fiind ajutata de expunerea versantului, in Valea Dorului insa nu pot spune acelasi lucru, zapada de pe partie fiind in mare parte topita.



Temperatura de 7 grade si vantul slab au facut ca partia sa se prezinte in conditii mai mult decat ideale pentru aceasta data din calendar. Ai zice ca primavara va acapara in curand acest taram, insa iarna are alte arme secrete si inca lupta sa acopere totul in alb, drept dovada azi (1 mai) totul e acoperit cu un strat de powder de 10 cm. Daca se calmeaza si vantul ar fi ideal pentru inca o tura :D.



Daca nu v-ati pus inca echipamentul la iernat si vreti sa mai prindeti o tura, stati cu ochii pe site-urile meteo. Sinaia e locul in care puteti sa mai schiati primavara aceasta fara teama ca va veti strica echipamentul.








Olgu

Have less! Do more! Be more!

One thought on “Ultima tura din sezonul de schi la Sinaia, locul unde zapada intalneste cerul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *