GoPro Hero 8 Black ar putea schimba perspectiva video

GoPro a anuntat ieri lansarea celei mai noi camere de actiune, care in mod previzibil, se numeste Hero 8 Black. Zvonurile existau inca de ceva timp, asa ca era doar o chestiune de timp pana ca acestea sa se concretizeze. Aditional, profitand de aceasta lansare, GoPro a dat drumul la precomenzi si pentru camera numita GoPro Max 360, o camera capabila sa filmeze 360 grade, dar cu o tehnologie mai avansata fata de modelul anterior, GoPro Fusion. Desprea ea vom povesti intr-un articol separat.

Specificatii

GoPro Hero 8 Black este un fel de varianta 2.0 a camerei GoPro Hero 7 Black, care aduce in plus un nou sistem de prindere incorporat, capacitatea de a filma 4k la 60fps datorita noii versiuni de stabilizare HyperSmooth, dar si un software care elimina cativa pasi din meniu.

GoPro Hero 8 Black

Cea mai cool noutate adusa de GoPro Hero 8 Black o reprezinta posibilitatea de a permite utilizatorului sa ataseze accesorii (bineinteles GoPro) precum lumina LED, microfon, sau ecran flip. Sistemul de prindere din partea inferioara este prevazut cu magneti, astfel ca va ramane in spatiul dedicat atunci cand camera nu este prinsa de un trepied. Hero 8 Black poate fi folosita si fara accesorii, insa pentru a avea o experienta cat mai placuta, producatorul recomanda achizitia acestora. Noua varianta de GoPro este mai usoara decat modelul anterior intrucat pierde procesorul HDMI (cam cu 14% mai usoara).

Related image

Lentilele utilizate pentru Hero 8 Black nu sunt iesite in exterior la fel ca Hero 7 Black, nu sunt detasabile, iar producatorul mentioneaza ca materialul utilizat este de 2 ori mai dur decat cel folosit la confectionarea lentilelor de pe modelul anterior, asa ca nu necesita schimbare.

Din aceeasi serie de mentiuni, amintim acumulatorul, despre care GoPro spune ca are aceeasi forma si dimensiuni, insa este mult mai puternic, permitand furnizarea unei mai mari puteri de sustinere a functiilor complexe de care dispune Hero 8 Black.

Upgrades

Printre modificarile aduse de Hero 8 Black amintim:

  • Functia de stabilizare HyperSmooth 2.0 care va fi disponibila pentru fiecare mod de filmare (inclusiv 240PFS si mod 4:3)
  • Design exterior modificat, renuntarea la portul HDMI, sistem prindere incorporat
  • Accesorii: Display Mod pop-up, Light Mod – waterproof, Media Mod care include un microfon, port 3.5, Port HDMI, USB-C.
  • Functia Live Burst: ca si telefoanele iOS, permite preluarea de cadre timp de 3 secunde pentru a permite utlizatorului sa aleaga pe cea dorita.
  • Functia TimeWarp 2.0: acum determina corect si automat timpul de filmare
  • Functia Lentile digitale: permite o trecere mai rapida prin modurile de filmare: Liniar, Wide, Superview sau Narrow direct din ecranul principal
  • Functia de customizare setari: poti sa iti creezi propriile shortcuturi.
  • Lentile de 2 ori mai rezistente decat Hero 7 Black, grosime mai mare de la 1.3mm la 2mm.
  • Filtre ND: GoPro a semnat un parteneriat cu PolarPro.
  • Livestreaming suporta acum 1080p; inainte suporta 720p.
  • Livestreaming pe Youtube: inainte permitea live doar pe Facebook si RTMP.
  • Microfon frontal reasezat pentru protectie anti-vant.

Pe de o parte GoPro Hero 8 Black va fi preferat de cumparatori datorita faptului ca aduce o tehnologie imbunatatita la un pret similar cu GoPro Hero 7: stabilizarea mai buna, optiunile de prindere, optiunile de livestreaming o recomanda a fi o camera numai buna de cumparat.

Pe de alta parte, distanta mica de lansare fata de modelul anterior, faptul ca trebuie sa platesti separat accesoriile suplimentare, anuntul producatorului ca stocul pentru aceste accesorii este limitat, te-ar putea face sa te razgandesti daca ai in plan sa iti cumperi GoPro Hero 8 Black.

In Romania poate fi lansata precomanda aici. Livrarile de la producatorul sunt anuntate a fi onorate dupa 15 octombrie.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

2 thoughts on “GoPro Hero 8 Black ar putea schimba perspectiva video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *