Canada implementeaza cel mai mare sistem de detectare a avalanselor

13 panouri cu ultrasunete si 3 detectoare radar au fost amplasate pentru a alerta autoritatile cu privire la avalansele care se petrec in Glacier National Park.

Cea mai mare si cea mai scumpa retea de detectare a avalanselor a fost instalata in Canada, in zona Glacier National Park. Structura in valoare de 3 milioane de dolari a fost finalizata recent, dupa un an in care s-a lucrat intens in zona pasului Rogers. Acest sistem de detectare a avalanselor este conceput de elvetieni, care au expertiza in acest domeniu, si foloseste doua tehnologii pentru a detecta potentialele pericole cauzate de alunecarile de zapada.

namstare-canada-avalanse
sursa: https://snowbrains.com

osmo-action-banner
Cumpara acum DJI OSMO Action

Primul sistem foloseste 13 panouri cu ultrasunete care detecteaza sunetele cu frecventa redusa, in timp ce al doilea sistem este compus din 3 detectoare radar. Chiar si cel mai fin sunet declansat de catre norii de powder ai avalansei poate fi perceput, iar informatiile despre viteza alunecarilor si cantitatea de zapada sunt transmise catre utilizatorii responsabili cu acest sistem. Tot acest sistem poate trimite alerte de tip SMS catre utilizatori.

Canada-roger-pass
sursa: https://www.geopraevent.ch/

De ce este important sistemul de detectare a avalanselor?

Pasul Rogers este cel mai important si aglomerat culoar rutier si feroviar catre coasta Pacificului. Autostrada Trans-Canada traverseaza pasul Rogers si leaga estul cu vestul Canadei. Fiind o ruta de importanta nationala, blocarea acesteia creeaza o multime de probleme anual, astfel ca implementarea acestui sistem era o prioritate pentru autoritati. Ca sa va faceti o idee: sunt in jur de 134 de culoare expuse avalanselor pe o distanta de 42 km de drum. 

canada-roger-pass
sursa: https://www.geopraevent.ch

Anual avalansele produc o multime de pagube, atat materiale cat si umane, iar detectarea din timp a acestora poate reduce semnificativ din daune.

 

casca Livall RS1-namstare
Schiaza in siguranta si bucura-te de cea mai noua tehnologie Livall de alertare SOS in caz de impact

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...