DJI Mini 2 vs. Mavic Mini – care sunt diferentele si pe care o poti alege

Odata cu lansarea DJI Mini 2, vechea generatie a cazut intr-o umbra cu toate ca o consideram inca cea mai buna drona lansata in 2019/2020. Super usoara si compacta, ideala pentru calatorii si incepatori, dar cu cateva neajunsuri mai ales pentru cei initiati ce aveau asteptari mai mari de la micuta drona.

dji-mavic-mini-vs-mini-2-namstare-3

Cele 4 mai upgrade-uri care diferentiaza noua generatie MINI 2 de prima?

1.O camera mai performanta

In timp de Mavic Mini are o rezolutie de doar 2.7K, la Mini 2 avem o camera capabila 4K/30 FPS, oferind o calitate mai buna a imaginii pentru un content mai profesionst. Totodata Mini 2 suporta si 4x digital zoom si poate inregistra atat JPEG cat si RAW.

2.O stabilitate mai mare a conexiunii cu ajutorul OcuSync 2.0

Probabil unul dintre neajunsurile decisive intre Mavic Mini si Mini 2 ar fi conectarea. Generatia 1 beneficia doar de WiFi cu o raza de doar cateva sute de metri in situatie reala. Generatia 2 vine cu o telecomanda noua (asemenea DJI Mavic Air 2) ce ii mareste distanta de operare semnificativ, la cativa kilometri fara a pierde FPV.

3.O siguranta si o stabilitate a zborului in situatie de vant si intemerii

Stim cu totii ca o drona micuta si usoara este usor purtata de vant si astfel te limiteaza sa o poti opera in locurile preferate, gen munte si mare, unde stim ca cel mai adesea vremea nu prea tine cu noi. Noua generatie vine cu motoare mai puternice si poate suporta vant de pana la 16m/s, echivalentul Nivelului 5. Asadar pana acum o drona cu o camera mai buna, telemetrie mai buna, mai puternica si tot sub 250g.

4.Mai multe functii inteligente pe DJI Mini 2

La prima generatie intalneam doar functii precum Dronie, Circle, Helix sau Rocket. La noua generatie avem la dispozitie Dronie, Circle, Helix, Rocket si Boomerang dar si Modul Sfera, 180 grade si Wide Angle. Pozele au un mod imbunatatit si transferul se poate face prin QuickTransfer si Trimmed Download.

In concluzie ce anume sa alegi? DJI Mavic Mini sau DJI Mini 2?

Nu ai cum sa nu apreciezi imbunatatile evidente pe care noua generatie le are in plus. Dar acestea vin la pachet cu un pret mai mare si stai sa te gandesti daca chiar ai nevoie de ele pentru o drona de incepator. Daca scopul tau este doar un selfie sau o filmare scurta de Instagram, atunci Mavic Mini este suficient. Ai o drona buna si iti mai raman ceva bani de vacanta. Spera, doar ca noul an va aduce o descatusare dupa restrictiile din pandemie.

Daca insa doresti o calitate mai buna si vrei sa explorezi muntii si marile atunci Mini 2, Air 2 sau Mavic 2 Pro sunt solutiile potrivite.

Vezi ofertele AICI si pregateste vacanta ideala.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

One thought on “DJI Mini 2 vs. Mavic Mini – care sunt diferentele si pe care o poti alege

Comments are closed.