DJI Mini 2 – la ce sa ne asteptam de la noua generatie

DJI Mini 2 – la ce sa ne asteptam de la noua generatie

O drona care s-a bucurat de foarte mult succes, DJI Mavic Mini a uimit pe toata lumea inca de la lansare. Avand specificatii excelente, o greutate redusa, fara a necesita inregistrare, DJI Mini s-a remarcat si prin pretul imbatabil pentru ambele pachete, Simple sau Combo.

Partile pozitive?

Cum spuneam greutatea de sub 250 grame, ergonomia si designul ce nu o facea mai mare ca un telefon mobil, autonomia de zbor de pana la 30 minute si pretul au fost punctele forte ce au facut din Mini un Best Sale in aceasta gama dezvoltata de DJI. Ideala pentru transport in bagaje, vacante dar si pentru incepatori avand o aplicatie simplificata si usor de utilizat. Daca mai pui si o asigurare la pachetul de achizitie poti spune ca stateai fara griji la operare.

Partile negative sau mai degraba spus lipsa?

In primul rand as spune ca distanta mica de operare si lipsa sistemului Ocusinc faceau din Mini o drona cu limite in operare. In al doilea rand, lipsa senzorilor de evitare a obstacolelor si faptul ca fiind foarte usoara isi pierde stabilitatea pe rafale de vant. Lipsa functiilor de urmarire, dar si camera care nu este capabila sa filmeze pana la 4k, precum si setarile manuale dorite de fotografi. Daca am uitat ceva va rog sa scrieti in comentarii omisiunile.

DJI tocmai a postat un teaser despre noul produs pe care il va lansa, iar asta nu ne face decat sa ne gandim ca DJI Mini 2 este pe lista. Dupa toate lansarile din ultima vreme, pare ca DJI nu se plictiseste deloc, iar pandemia nu i-a tinut in loc cu inovarile.

dji-mini-2-namstare.ro
Credit : WinFuture

Noul DJI Mini 2, cum probabil se va numi, in ton cu noile denumiri date de DJI produselor recent lansate, promite sa rezolve o mare parte din lipsurile enumerate mai sus. Va fi asemanatoare cu DJI Mavic Air 2, dar va respecta cel mai probabil limita de greutate pentru a se incadra in reglementarile din majoritatea tarilor unde aceasta se va vinde.

Radiocomanda va fi asemanatoare cu Air 2, daca nu chiar aceeasi, oferind o distanta de operare mai mare si o conectare prin WiFi, dar si Ocusinc. Ergonomia mai buna si pozitionarea telefonului in partea de sus cred ca vor fi un plus pe care multi din noi ni-l dorim.

Cat despre drona in sine: ne asteptam la aceeasi carcasa, limitata la 250 grame, dar cu ceva senzori fata/spate si o camera capabila sa filmeze 4K. Autonomia de zbor va fi interesant de urmarit, daca va fi la fel in condiile date de upgrade, estimam undeva intre 25-30 minute. Stabilizarea clasica pe 3 axe, cel mai probabil va imprumuta din ce vedem pe noul DJI Pocket 2.

dji-mini-2-namstare.ro

Cat despre aplicatie: probabil va primi un upgrade cu functii inteligente si de urmarire, precum si optiuni mai multe pentru camera, filtre etc.

Surprizele DJI?

Asa cum ne-a obisnuit, DJI aduce odata cu lansarea unui produs nou si o cireasa pe tort. Adica sunt cateva lucruri pe care nu le-am luat in calcul, iar acestea vin ca o surpriza wow pentru momentul lansarii. 

Daca aveti idee ce ar putea aduce nou DJI Mini 2 va rugam sa ne comentati la articol.

Lansarea produsului este anuntata pe 4/5 noiembrie, aproximativ la un an distanta de vechiul Mini sub deviza „Make Your Moments Fly”.

Ce stim pana la acest moment este ca noul Mini 2 va fi prevazut cu acumulator compatibil cu Mavic Mini, greutatea va fi tot de 250 gr, iar motoarele au primit un upgrade. La acestea se adauga o mai buna stabilitate la vant si compatibilitatea cu ochelarii DJI Goggles.

Preturile estimate sunt in jur de 499$ pachetul Simplu si 699$ pachetul Combo.

Credit: https://www.techradar.com 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...