NIU TQi – cel mai asteptat vehicul electric al anului 2021

Lansat odata cu motocicleta electrica NIU RQi la CES 2020, noul model de triciclu de la NIU denumit TQi-GT introduce producatorul in alta clasa de vehicule. Cunoscut pentru productia de scutere electrice inteligente, fiind cel mai mare din industrie, NIU ridica miza si vine cu un concept pe 3 roti ce poate fi folosesc in orice conditie, oferind toate functiile inteligente, dar si confortul si protectia unui vehicul acoperit.

Specificatii triciclu NIU TQi

Acesta vine cu functie automata de parcare, poate ajunge pana la 80 km/h si are o autonomie de pana la 240 km. Suficient pentru naveta zilnica in orasele mari.

Triciclul beneficiaza de conectare 5G si este dotat cu camera frontala, dar si pentru marsalier. Vine cu acumulator detasabil si poate fi incarcat la propria statie de incarcare.

Motorizarea se realizeaza printr-un motor brushless Bosch amplasat in roata spate, echivalentul la 125cc de 10kW (13.4 cai putere). Acumulatorul de 7kW este detasabil si poate fi incarcat atat prin fast charger, dar si la priza normala.

Acesta dispune de un sistem inteligent de balansare, precum si unul de pilot automat ce utilizeaza numerosi senzori.

Aduce mult cu modelul C-1 prezentat de producatorul BMW, diferenta fiind facuta de roata dubla de puntea fata.

Tehnologia 5G permite triciclului sa primeasca updateturi rapide, dar si sa comunice in timp real cu aplicatia si utilizatorul. Ca orice model de vehicul NIU vine din stoc cu o cartela de date si GPS incorporate.

Nu sunt date privind inca pretul, iar productia a fost amanata din cauza pandemiei COVID pentru Q4 din 2021. Triciclul NIU TQi este asteptat sa ajunga pe strazile din Romania in primavara anului 2022.

Scuterele 100% electrice NIU

Olgu

Have less! Do more! Be more!

One thought on “NIU TQi – cel mai asteptat vehicul electric al anului 2021

Comments are closed.