Lentila GoPro Max Lens Mod – game changer pentru filmarea camerelor de actiune

Chiar daca a trecut aproape neobservata la lansarea GoPro Hero 9 Black, fiind anuntata ca o aparitie ulterioara, lentila GoPro Max Lens Mod face niste lucruri extraordinare ce nu pot fi trecute cu vederea.

Transforma banala filmare in una stabilizata, tinand linia orizontului indiferent de miscarea camerei. Sa punem ca aduce tehnologia camerelor 360 grade in camera GoPro cu atasarea simpla a acestei lentile.

Practic imprumuta capacitatile camerei MAX 360, oferind o imagine foarte buna, extrem de stabila indiferent de miscarea facuta.

Ce este lentila GoPro Max Lens Mod?

Vine in gama GoPro de accesorii si se monteaza usor prin schimbul lentilei existente. Ofera o imagine wide ce este focusata pe o suprafata a senzorului de 2.7K.

Practic pentru a tine linia orizontului face crop asupra senzorului. Daca am fi facut lucrul asta pe lentila normala GoPro, cropul ar fi fost extrem de mare, obtinand o imagine ingusta. In schimb daca GoPro ar fi venit standard cu lentila Max Mod am fi pierdut o buna parte din modurile de filmare disponibile si imaginea ar fi suferit o denaturare de modul Fish Eye. Trebuie asadar sa stii unde si cum ai nevoie sa folosesti aceasta lentila pentru a obtine cea mai buna filmare.

Modurile din care poti alege sunt 16:9 Max Superview, 16:9 Wide, 4:3 Max Superview si 4:3 Wide.

Modul Max Superview este cel mai mare disponibil oferind echivalentul a 14mm pentru o camera de 35mm. Spre deosebire de modul standard, Max Superview ofera 16:9 fara a denatura imaginea si marginile.

Modulul slow motion cu lentila GoPro Max Lens Mod

O poti folosi in acest mod cu 2.7K pana la 50/60fps in modul Max Superview. Pentru a merge la 50/60fps in 4:3 este nevoie sa pui in rezolutia 1440p.

Cine are nevoie de lentila GoPro Max Lens Mod?

Daca o folosesti sa spunem pentru mountain bike vei gasi minime motive pentru a o folosi. Stabilizarea GoPro este atat de buna ca nu mai ai nevoie de acest accesoriu. Exista insa si cateva situatii de nisa unde aceasta este necesara si este game changerul de care vorbeam in titlu.

Sa luam ca exemplu Kiteboarding sau orice alt sport ce implica montarea camerei intr-o situatie cu vibratii puternice dar si forte de rotatie, unde vechea stabilizare nu va face fata.

Un alt factor ar fi deteminat de modul in care noi ca oameni vedem lumea. Linia orizontului este mereu acolo indiferent cum ne-am misca. Nu vedem planul inclinat sau miscat in toate directiile.

Daca folosim GoPro in modul Horizont Levelling imaginea va fi mult ingustata, spre deosebire de folosirea lentilei Max Mod ce utilizeaza 4:3 si ofera o imagine normala, cu stabilizare buna si modul POV devine posibil.

Avantaje si dezavantajele utilizarii Lentilei GoPro Max Mod?

PRO

1.Se poate folosi in locuri si situatii cu multa miscare

2.In situatii unde camera este rotita aceasta poate tine linia orizontului.

3.Poate oferi o imagine POV naturala.

4.Ofera cea mai buna stabilizare cu cel mai larg unghi.

5.Usor de montat si utilizat

Contra

1.Nu este ieftina

2.Lentila este mult mai expusa si se poate deteriora usor.

3.Rezolutia maxima este 2.7K

Concluzii

Este fara doar si poate un produs de nisa. Dar face ceea ce promite extrem de bine. Trebuie sa fii putin atent in operare, asemenea unei camere 360 grade, avand o suprafata mult mai expusa. Pentru oamenii de actiune sau creatorii de actiune este perfecta, de aici si multitudinea parerilor pozitive vis-a-vis de aceasta lentila.

Poate fi achizitionata din SHOP NAMSTARE.

Olgu

Have less! Do more! Be more!