Honda a depus patentele pentru o motocicleta ce poate lansa o drona

Pun pariu ca v-a trecut si voua prin cap o asa idee. Ma refer aici la voi motociclistii din Romania. De cate ori nu am plecat cu motocicleta in tura si mi-as fi dorit sa am drona la mine si sa fac o filmare cu ea? Ei bine, Honda s-a gandit la acest lucru si a aplicat pentru a patenta o modalitate prin care nu numai ca poti transporta drona in siguranta dupa tine, dar o porni si lansa cu usurinta direct de pe motocicleta.

Nu au reinventat roata ca sa spunem asa, ci mai degraba au venit cu o solutie practica la o problema ce incepea sa fie tot mai des intalnita. Daca pana acum o camera de actiune era suficienta sa captezi cateva imagini din calatorii, mai nou dronele au devenit noua moda pe masura ce au devenit mai accesibile si mai inteligente, fiind capabile sa zboare dupa tine in mod autonom.

Imaginati-va cum ar fi sa ai la dispozitie o drona Skydio ce foloseste AI si camere 360 ce poate ocoli obstacole si te poate urmari cu acuratete.

Patentul Honda

Honda se gandeste la acest proiect pentru viitor, cand motocicletele electrice vor deveni o realitate, putand in acelasi timp sa incarce drona in timpul functionarii si sa devina un ajutor si pentru cei care folosesc motocicletele in mod utilitar. De exemplu pentru pompieri unde o drona cu termoviziune le poate indica repede sursa si intensitatea focului.

honda patent

Proiectul este insa mult mai avansat cum ne propune Honda, drona avand chiar un rol in cazul avertizarii unor accidente pe post de mijloc de transmitere a informatiei rapid, iar in momentul cand aceasta nu zboara sa poate functiona ca un ventilator pentru racirea componentelor electrice.

Va amintim ca Honda nu este prima companie care s-a gandit la acest lucru, Ural a facut-o inaintea lor prin montarea unei drone DJI Spark in locasul atasului in 2018. Spre deosebire de Honda ce prezinta doar un concept pe hartie, cel de la Ural este pe cat se poate de real.

Fara doar si poate viitorul ne pregateste multe inovatii, unele la care nici nu ne putem gandi inca. Drona integrata in vehicule pare sa fie urmarul pas spre imaginile spectaculoase din calatorii sau in scopuri comerciale.

Momentan, proiectul futurist al producatorului Honda este la stadiul de patent. Ramane de vazut cand va capat contur, daca va avea adepti si mai ales care va fi costul unei motociclete prevazute cu drona in sasiu.

Scuterele 100% electrice NIU

Olgu

Have less! Do more! Be more!