Am testat noua masina Ferrari Roma – un supercar pentru uz zilnic

Weekendul ce tocmai a trecut, am lasat la o parte vehiculele electrice si dronele, si am avut privilegiul de a conduce doua modele Ferrari puse la dispozitie de catre Ferrari Romania. Primul a fost cel mai nou model Ferrari Roma. O adevarata bestie care isi are locul mai degraba pe circuit si nu pe strada. Cea de-a doua masina a fost Ferrari F8. Nu cred ca are rost sa va mai amintesc despre ce inseamna aceasta marca pentru motorsport, istorie si specificatii detaliate.

Ferrari Roma

Sa incepem cu noul model lansat, si anume Ferrari Roma. Un supercar demn de 2021 cu tehnologie de ultima generatie, confortabil, un GT destinat pentru a fi folosit zi de zi. Masina arata foarte bine, mai ales pe noua culoare ce ii scoate in evidenta liniile fluente si capota sub forma unui rechin. Are un portbagaj micut, dar exista si ceva locuri in spatele scaunelor din fata pentru copii sau 2 geamantane. Daca as avea un Ferrari Roma, cel mai probabil as pune interdictie copilului sa urce in ea :))), dar e doar preferinta mea.

ferrari roma

Sa fim seriosi, nu iti cumperi un Ferrari pana la urma pentru spatiul din portbagaj, ci mai degraba pentru apartenenta la exclusivism si sentimentul pe care ti-l imprima. Bestia este silentioasa si docila pana treci in modul de curse si calci pedala pana la capat. Motorul V8, montat frontal transmite puterea aproape instant catre puntea spate impingandu-te in scaun.

Noul model Ferrari Roma nu mai exprima drama, dar este in continuare demn de numele pe care il poarta.

Ferrari F8

Sa trecem la a doua masina. Ferrari F8 e o bestie ce isi are rolul mai degraba pe circuit. O masina de curse get beget cu motorul sudat de sira spinarii, pozitie de masina de curse si aerisiri pentru a raci eficient monstrul ce urla din spatele scaunelor. Pot spune ca este cea mai rapida masina pe care am condus-o pana acum. Masina cere pur si simplu sa fie turata. La 145 km/h iti da impresia ca sta pe loc. O tona de putere ce iti este pusa la dispozitie instant si tehnologie pentru a tine in frau toti calutii te ajuta sa tii masina pe trasa.

Recomandam o asemenea experienta oricarui pasionat auto/moto. Pur si simplu este greu de descris in cuvinte ce poate face o astfel de masina. Stiu doar ca sentimentul este unic si merita incercat macar o data in viata.

Echipa Namstare.ro multumeste pe aceasta cale Ferrari Romania si partenerului oficial GNEX.RO pentru posibilitatea de a testa aceste modele Ferrari.

Scuterele 100% electrice NIU

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...