Xpeng dezvolta o drona pentru transport individual

Xpeng Kiwigogo este denumirea celul mai nou concept de Vtol dezvoltat de o companie chinezeasca.

Companii din China precum Nio si Xpeng au luat cu asalt piata auto de EV si au venit cu solutii tehnologice de ultima generatie in competitie cu Tesla si ceilalti producatori celebri din domeniu.

Xpeng pun pariu ca nu va spune foarte multe lucruri, insa in China este o companie foarte populara ce produce vehicule electrice cu un raport pret/calitate foarte bun.

Colosul retailer Alibaba investeste in Xpeng pentru a produce un prototip de drona sau mai degraba un Vtol. Xpeng a prezentat la salonul auto din Beijing un prototip ce arata spectaculos. Acesta se numeste Kiwigogo si ar putea fi un punct de lansare pentru viitoarele modele de masini zburatoare.

Citeste si: NIO lanseaza ET7, masina sedan cu autonomie peste 1000km

Echipat cu 8 elice si un design tip capsula seamana mai mult cu o drona decat cu o masina zburatoare. Prototipul este dezvoltat de Xpeng Heitech, o unitate speciala detinuta majoritar de Xpeng cu He Xiaopeng ca CEO.

Specificatii Xpeng Kiwigogo:

Tipul de aeronavă: eVTOL

Pilotare: Pilotată sau autonomă
Capacitate: 1 pasager
Cockpit: Deschis
Viteza maximă de 72 km / h
Autonomie: 30 km
Timp de zbor: 30 de minute
Altitudine croazieră: 5-25 metri
Greutate maximă la decolare: 800 kg
Elice: 8 elice
Motoare electrice: 8 motoare electrice
Putere motor electric: 80 kW, fiecare
Ferestre: parbrizul frontal, laturile sunt deschise

Vehiculul electric Xpeng Kiwigogo poate transporta 1 pasager si se poate ridica de la sol intre 5 si 25 metri pe inaltime. Proiectul este in stadiul de concept si are ca scop adunarea de date si teste pentru viitoarele prototipuri.

In acest moment mai multe companii incearca aceste solutii de transport pentru viitor. Accentul se pune pe transportul electric, eficient si eco.

Olgu

Have less! Do more! Be more!