GoPro Hero 4 Black vs. GoPro Hero 5 Black – test fata in fata

In lipsa zapezii, am avut ocazia cu sprijinul partenerului nostru GNEX, sa punem fata in fata cele mai bune camere ale momentului, GoPro Hero 4 si ultima aparitie GoPro Hero 5, ambele Black Edition. Detaliile privind specificatiile vor fi lasate la o parte, acestea fiind la indemana fiecaruia pe site-ul producatorului. Vom discuta insa despre ce ne place, ce se regaseste la una sau la cealalta, utilitatea in diverse moduri de filmare si nu in ultimul rand functiile ce ne promit o calitate superioara a filmarii, asa cum o regasim in filmele incarcate de GoPro.

  • Constructie si materiale

Asa cum am fost obisnuiti de celebrul producator, calitatea este la cel mai inalt nivel, folosind tehnologie de ultima generatie, senzor de imagine , rezolutie 4K si plastic de calitate, placut la atingere si ultra rezistent la socuri. Diferentele intre cele doua camere sunt evidente, fie ca vorbim de calitatea ecranelor incorporate, faptul ca s-a renuntat la carcasa pentru GoPro 5 si dimensiunea bateriei, ce promite o durata de viata mai lunga, domeniu cu probleme in trecut pentru GoPro.


img_14112016_135956


  • Functii utile

Lista cu optiuni si functii pentru cele doua camere o aseman cu o masina scumpa unde ti se ofera tot felul de lucruri, dar se pierde din vedere esentialul si anume utilitatea si daca suntem capabili sa le si folosim intotdeauna. Suntem familiarizati cu performantele Hero 4, asa ca vom detalia ce se gaseste in plus si au utilitate pentru oamenii ce folosesc constant Hero 5. Gasim extrem de utila functia de activare vocala a comenzilor. Astfel se inlatura bajbaiala de a gasi butoanele in situatii unde camere nu este tocmai la indemana. Stabilizarea este inca un lucru bun, dar nu rezolva complet imaginea in miscare. Totusi o data cu aparitia stabilizatorului pe trei axe s-a dat o sansa in remedierea acestui neajuns. Sunetul este net superior, nemaifiind nevoie de o carcasa ce ii poate periclita calitatea. Si nu in ultimul rand softul folosit ce poate fi elementul decisiv pentru o camera de actiune. Se vede aportul esential al echipei de dezvoltare si rabdarea acordata pentru ca GoPro Hero 5 sa devina etalon pe o piata unde competitia incepe sa fie din ce in ce mai acerba.


img_14112016_140140


  • Utilitate si moduri de folosire

Dat fiind ca aceasta camera vine pe aceleasi prinderi ca cele anterioare, este usor de folosit si adaptat, nefiind nevoie sa cumparam alte accesorii. In urma gafei cu lansarea precoce a dronei Karma (retrasa curand), ce ne promitea un kit complet de actiune, ne vom rezuma doar la gimbalul pe trei axe, care impreuna cu functia de stabilizare si calitatea camerei va putea produce filme de calitate, scotand din anonimat orice impatimit de sport. Practic munca de cameraman se va simplica la utilizarea celor doua echipamente.

  • Plus sau minus!

O data cu inlaturarea carcasei sa sporit riscul accidentelor ce pot duce la degradarea camerei mai usor. Am depistat si faptul ca functia vocala poate fi activata accidental sau sa nu functioneze din prima incercare. GoPro a reusit sa tina pretul sub 2 000 lei, un lucru excelent pentru un asemenea echipament.


img_14112016_140207


  • Concluzii si recomandari

Nu putem sa va ascundem faptul ca ne place teribil camera si ne-o dorim in arsenal. Pretul este excelent datorat probabil pachetului initial ce trebuia sa vina cu drona si gimbal si merita fiecare leu. Nu este o camera entry level, ci mai degraba un echipament pentru cineva care stie cu ce ” se mananca” o imagine buna si o foloseste pentru filmari profesionale. Posesorii de camere din generatia mai veche vor vedea diferentele si pun pariu ca majoritatea au facut deja upgrade-ul la Hero 5 sau si-au trecut-o pe wishlist. Vom aborda pe viitor si un comparativ extins cu alte camere de la competitie pentru a va putea oferi o imagine de ansamblu asupra acestei piete mereu in inovare.

Comparativ posibil cu sprijinul  Hai cu tata, dronafoto.com si bineinteles gnex.ro , magazinul nostru preferat de „jucarii”.


*Subscribe & like canalul nostru de youtube


 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *