Xiaomi intra pe piata masinilor electrice

Xiaomi intra pe piata masinilor electrice.

Celebrul producator de telefoane mobile, gadgeturi si vehicule electrice pe doua roti din Guangzhou (China) a anuntat recent ca isi propune sa intre pe piata masinilor electrice in urmatorii 10 ani. Pentru ca porni productia de masini electrice, Xiaomi va investi 10 miliarde de dolari intr-o subsidiara noua, condusa de Lei Jun.

Astfel se alatura marilor producatori de masini electrice care isi disputa suprematia in aceasta piata ce devine din ce in ce mai competitiva.

Compania de cercetare Canalys estimeaza ca 1,9 milioane de vehicule electrice vor fi vandute in China in 2021, reprezentand o creștere anuala de de la 51%. Prin urmare, apetitul cumparatorilor dicteaza directia pietei de vehicule electrice si se pare ca cererea va fi din ce in ce mai mare. Nu e de mirare ca vom vedea tot mai multi producatori.

Citeste si: Xiaomi a lansat trotineta electrica Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1

Intr-o piata unde Tesla a dat startul vehiculelor electrice pe patru roti, iata ca apar din ce in ce mai multe variante de unde clientii vor putea alege. Nu doar Xiaomi targeteaza segmentul masinilor electrice, ci si Geely sau BYD, dar si startupuri precum Nio si Xpeng Motors. Lor li se alatura si Alibaba, cea mai mare companie de comert electronic din Asia.

Pana si companiile din domeniul motoarelor de cautare au inceput sa isi indrepte atentia spre segmentul electric. Baidu a lansat o companie producatoare de masini electrice in ianuarie si luna trecută a angajat un CEO pentru acel segment.

xiaomi intra pe piata masinilor electrice

Dupa cum stim Xiaomi vine cu tehnologie de ultima generatie la un pret accesibil tuturor. Asa isi propune si in lumea masinilor electrice: sa vina cu produse accesibile, inteligente si smart conectivity. Scopul gigantului tehnologic chinez este să „ofere vehicule electrice inteligente de calitate”, a declarat CEO companiei.

Xiaomi intra pe piata masinilor electrice, dupa ce recent lansat un scuter electric la un super pret.

Scuterele 100% electrice NIU

Olgu

Have less! Do more! Be more!