Am testat pe circuit motocicleta electrica ZERO SR/F

Probabil cea mai interesanta experienta traita pana acum cu un vehicul electric a fost, fara doar si poate, cea de la MotorPark Romania, cu motocicleta electrica Zero SR/F. O bestie compacta ce poate accelera instant la 90 km/h in 3.7 secunde si atinge viteze pana la 200 km/h la doar o invartire de acceleratie.

Pentru o motocicleta conventionala, cu combustie interna, poate ca aceste specificatii sunt average, insa ce o face cu adevarat speciala este cuplul de 190 Nm care o transforma intr-un monstru.

Chiar daca nu este o motocicleta usoara cantarind 220 kg, pot spune ca nu se simte greoie si ai un control bun in viraje iar controlul stanga dreapta se face destul de usor.

motocicleta electrica Zero SR/F

Motocicleta asta imi aduce aminte de ultimul film Robocop. Cel putin zgomotul la plecarea de pe loc este similar.

Poate cel mai important aspect este usurinta cu care se conduce si faptul ca iti permite sa fii mereu concentrat pe traseu, fara a mai fi distras de schimbatul vitezelor, ambreiaj etc. Esti numai tu cu motocicleta si acceleratia. Nu resimti nici o secunda lipsa de putere, ba din contra motorul vrea din ce in ce mai multa acceleratie pe masura ce urci in viteza. Acceleratia este instanta, dar nu violenta, sistemele electronice avand grija de controlul tractiunii.

motocicleta electrica Zero SR/F

Motocicleta electrica SR/F are un acumulator puternic litiu-ion ZF14.4 care iti ofera o autonomie de pana la 259 km (in oras) si 159 km (autostrada), iar motorul de 82 kW @ 5,000 rpm poate ajunge la 200km/h. Cu 110 cp sub sasiu, SR/F este o motocicleta ideala pentru oras, unde ai nevoie sa te misti repede, sa nu mirosi a combustibil, si unde poti gasi rapid statii de incarcare.

motocicleta electrica Zero SR/F

 

Vorbim de o motocicleta pentru oras, un naked ce seamana un pic cu Ducatti Monster, care atrage atentia oricarui iubitor de doua roti.

Sasiul compact si suspensiile o fac confortabila la drum, iar pe viraje este perfect controlabila datorita sistemului Bosch cornering ABS.

Motocicleta electrica Zero SR/F ajunge la un pret de aproximativ 23000 euro.

Olgu

Have less! Do more! Be more!